lauantai 23. helmikuuta 2013

LUVAllinen siirto kakkosiin


Noona asui kotona ensimmäisen viikon juoksuajasta, kunnes rupesi meno muuttua sellaseksi että neidin sai muuttaa mammalle vähäks aikaa. Hugolta lähtee pallit vähän ajan päästä niin ei tarvitse aina viedä Noonan hoitoon. Kävin päivittäin lenkittämässä Noonan ja samalla otin sitten mummeli Bella mukaan :) Oli kauhea ikävä koko ajan, ja oli ihanaa nukkua taas kun Noona muutti takasin kotiin keskiviikkona! 

Eilen kävin sitten Pakilan eläinlääkäriasemalla Tikissä silmätarkissa Noonan kanssa. Innostuin pikkasen siinä samalla ja otin kaiken maailman näytteet. Ensin herra tohtori Jerker Mårtenson tutki silmät, ja muuten oli kaikki kunnossa paitsi että vasemmassa silmässä löytyi yksi ylimääräinen ripsi. Kuulema ripsi oli todella pehmeä ja todennäköisesti tippuu sieltä pois... mutta pakko myöntää että olin aika pettynyt alussa. Jälkeenpäin rauhotuin ja tajusin ettei koko maailma siihen kaadu. Ripsihän ei mitenkään haittaa tota neitiä, eikä se nyt varmaan tosta pahene. Mutta totta kai aina toivoo että koira ois täysin terve... :)
Silmätarkin jälkeen tohtori otti verinäytteet. Päätin ottaa OptiGen sekä MDR 1 näyte, ja ne lähti Saksaan tutkittavaksi joten jännityksellä odotan millaisia tuloksia sieltä tulee! Ja mitä kaikki tämä tulee maksamaan niin siitä mulla ei ole hajun hajuakaan... joten innolla odotan laskua myös, heheehe.
Samalla Mårtenson tutki Noonan hampaat, omasta sekä kasvattajan mielestä ne on vähän "oudot". Mårtensonin mukaan hampaat on hyvässä kunnossa eikä löytänyt mitään vikaa niissä. Kai on pakko uskoa, kun tohtori niin sanoo. Kuitenkin haluaisin että joku hammastietävä katsois ne läpi vielä ihan vaan varmuuden vuoksi.

Miksi nähdä niin paljon vaivaa koiran terveyden eteen? No kai tässä vähän uskaltaa jo paljastaa jotain. Eli tarkoitus olisi astuttaa Noonan tulevana syksynä jos oma elämäntilanne on sellainen että pystyn hoitamaan pennut. Katsotaan katsotaan :)
Onnistuin varaamaan paikan kasvattajan peruskurssille joka pidetään 23-24.3 Sastamalassa.

SITTEN PÄÄUUTINEN! Tänään oli kisat Hyvinkäällä, ja kolmen viikon treeni- sekä kisatauon jälkeen niin voin sanoa että jännitti! Ensimmäinen startti oli hyppyrata ja ihan sika vaikea. Ohjaaja ihan kujalla varustettuna huonolla asenteella. Kaikki kohdat töksähti ja omasta suusta tuli vaan "oho" joka kohdassa kun olin myöhässä. Noona toimi ihan normaalisti, teki töitä tosissaan ja täysillä! Ohjaaja ei vaan pysynyt vauhdissa mukana. Virheitä tuli roppakaupalla, ja lopputulos oli hylky. Voi että kun hävetti oma ohjaaminen...

Toinen rata mentiin vähän samalla tyylillä. Oma valssi myöhässä, muurin palikat lensi varmaan kymmenen kilsaa, keinulta neiti lensi kun pikku apina... ja mitäs muuta vielä. Hylky taas. Taas teki vaan mieli vetää pussi pään yli ja mennä piiloon... :D 

Hävetti niin ensimmäiset radat etten edes halunnut viimestä rataa videolle. Parin startin jälkeen Noona oli jo pikkusen saanut vetää pahimmat höyryt. Menin radalle ja siinä päätin sitten että PERKELE nyt ois korkea aika yrittää kunnolla ja olla koiran arvoinen ohjaaja. Ja mentiin ja mentiin lujaa, täydellisesti ja puhtaasti! Eli siis mentiin ASENTEELLA kerrankin! Aivan uskomattoman hieno rata, ja wau mikä fiilis! :) Se oli sitten siinä... virheetön rata, 2.sija, luva, serti ja siirto kakkosiin!! :)
Eniten olin iloinen siitä että rata oli niin sujuva ja kuitenkin virheetön, usein käyn niin että luvalliset radat on aika tökkiviä ja niin tekemällä puhtaita, ja taas hylyt hienoja mutta yhden virheen takia hylky :) Rimat oli 45cm tänään ja kuitenkin mun pikku sheltti onnistui päihittämään paljon isompia koiria joten sekin ilahdutti kovasti :) Olen oikein tyytyväinen tämän nousun kanssa, omasta mielestä on hyvä vähän aikaa kisata ylkkösissä. Silloin on vielä hauskat radat, tulee kokemusta ja mitä siellä kolmosissa tekee jos koira ei vielä osaa ykkösradat kunnolla...? :) Ei muuta kun kohti uusia haasteita!


Tänään ilmotin meidät taas mukaan tokokisaryhmään, niin lähtee taas se harrastus käytiin :) Meillä on myös paikka varattu Korrien tokovalmennukseen joka on vasta elokuun lopussa. Tavoitteena on saada ykköstulos ennen valmennusta, että voi siellä sitten kysyä neuvoja AVO-liikkeitä varten... ;)

Neitokaset lenkillä

1 kommentti:

  1. Superonnittelut vielä tätäkin kautta! Tässä olisi teillekin blogihaaste! http://www.hapsutassu.com/?p=1343

    VastaaPoista