Noona

Nimi: Anyer
Rotu: Shetlanninlammaskoira         
Väri: Tricolour 
Sukupuoli: Narttu
Paino: 7 kg
Säkäkorkeus: 37,5 cm
Syntynyt: 27.4.2011

Kasv. Laura Pitkänen, Joensuu
Om. Fanny Lindfors, Loviisa 
>>Noona KoiraNetissä

Isä: EE JMVA Zarvo´s U.S Black Wild Card "Magnus"

>>Noonan sisko Meela
>>Noonan sisko Isla
Terveys:

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: terve (3.5.2012)
Sydän: terve (3.5.2012)
MDR1: terve

Hampaat: ok
Silmät: 
- Ei perinnöllisiä silmäsairauksia pentuna (2011)
- Terveet. Yksi ylimääräinen ripsi todettu (2013)

- OptiGen (CEA): normaali/ clear (2013)


Agility: Hyvinkää 11.11.2012:: Anne Viitanen:: 1.sija:: LUVA
             Janakkala 18.11.2012:: Anne Huittinen:: 4.sija:: LUVA
             Hyvinkää 23.2.2013:: Johanna Wüthrich:: 2. sija -> SERTI

              Helsinki 28.4.2013:: Ritva Herrala:: 1.sija:: LUVA
              Helsinki 28.4.2013:: Ritva Herrala:: 1.sija:: LUVA
              Helsinki 5.5.2013:: Jari Suomalainen (harj.):: 1.sija -> SERTI


Toko: Hamina 15.9.2012:: Anne Nokelainen:: 166 pistettä:: ALO 1

Näyttelyt: Shetlanninlammaskoirien erikoisnäyttely Lohjalla 1.10.2011 (pennut 5-7 kk)
                Tuomari Päivi Eerola:


"Tässä kehitysvaiheessa vielä kauttaaltaan kapea. Hyvin ryhdikäs narttu. Kapea päänkiila. Syvä kallo. Kierteiset etuliikkeet. Voimakas polvi- ja kinnerkulma. Syvät värit. Korvien asento ei vielä vakiintunut. Paljon temperamenttia. Tarvitsee lisää pöytäharjoitusta. Kauniisti esitetty."
 "Gammal vänskap är som gammalt vin , desu äldre destu starkare." 
-Antonio Pérez

Noona on erittäin energinen, ystävällinen ja innokas. En voisi kuvitella parempaa shetlanninlammaskoiraa itselleni. Noona on ollut kaikkea ja paljon enemmän mitä uskalsin toivoa kun päätin hommata harrastuskoiran itselleni.
Noonassa on aina tekemisen intoa ja virtaa. Motivaatio on katossa, ihan sama vaikka satoi tai paistoi. Töitä Noona jaksaa painaa aamusta iltaan. Kyllä neiti osaa rauhoittuakin ja välillä jopa keskittyäkin.... ;)
Noonan kroppa on hyvin sporttimuotoinen, neidillä on erittäin hyvät kulmaukset varsinkin harrastuskäyttöön ajatellen, ja todella lyhyt karva. 
Noona on vilkas, kovapäinen ja samalla erittäin mielyttämishaluinen. Taistelutahtoa löytyy, paimennusvietti on vielä tallessa ja vieraita kohtaan Noona on hieman pidättyväinen muttei arka tai vihainen.

Noona on mun paras ystävä, aina siellä missä minäkin. Noona on ollut erittäin helppo koira ihan alusta alkaen ja joka päivä meidän suhde senkun vahvistuu. Yhteiselämä Noonan kanssa on todella vaivatonta. 
Noonan kanssa harrastan agilitya päälajina. Pentu- ja jatkokurssin suoritimme Agility Akatemiassa Juha Oreniuksen oppeissa. Noonan kanssa olen harrastanut agilitya ihan pennusta asti. Treenaan tällä hetkellä agilitya Kotkan koiraystäväin seurassa kerran viikossa sekä omatoimisesti mielen mukaisesti. Noona on erittäin hyvä koira tähän lajiin, asenne on kohdillaan, vauhtia löytyy ja työmotivaatio on ihan mieletön! 

Toko on meidän toinen harrastus. Kisasin syksyllä alokasluokassa Noonan kanssa, mutta jostain syystä ei toiminut meidän yhteistyö samalla tavalla kisoissa kuin treenikentällä. Keväällä olisi tarkoitus palata sekä treenikentälle että kisakentälle pienen tauon jälkeen, ja se jää nähtäväksi mihin meidän rahkeet riittää. Noona tekee todella kivasti töitä, ja osaa kaikki liikkeet. Keskittyminen kun vielä saisi kuntoon, niin rupee meno näyttää aika kivalta! 

Paimennusta harrastamme leikkimielisesti koiran iloksi. Noona on itsevarma ja innokas lampaiden kanssa. Noonalla on erittäin SUURI sydän, 
ja on aina valmiina tosi toimeen täysillä ja tosissaan. 


Kuvat: (c) Laura Pitkänen, Inka Räsänen, Bea Snellman & Fanny Lindfors