tiistai 25. syyskuuta 2012

Sateinen kisapäivä

Sunnuntaina oli vuorossa tokokisat Lahdessa. Satoi kaatamalla koko päivän. Kenttä oli uima-altaan näköinen ja muistutti enemmän vepekenttää kuin tokokenttää. Mulla oli aika varma fiilis kuitenkin koska ollaan treenattu sadessa monta kertaa ja aina Noona on tehnyt kunnolla töitä. Lämppäsin ja Noona oli reipas ja teki 110 % töitä. Mitä sitten tapahtui kehässä, koska siellä koira käyttäytyi kuin prinsessa?

Kai se vaan niin on että jossain syvällä piileskelee pikku shelttiprinsessa, joka todella harvoin esiintyy julkisesti. Koiria oli älyttömästi alo-luokassa ja paikalla makuu suoritettiin kolmessa osassa. Luoksepäästävyys onnistui vielä mutta huomasin jo silloin että Noonalla oli ongelmia istumisen kanssa... Kympin suoritus kuitenkin.

Paikalla makuu oli sitten ihan toista luokkaa. Pyysin neidin sivulle ja ei millään olisi halunnut tulla. Jouduin toistamaan maahan-käskyä ainakin neljä kertaa kunnes neiti suostui mennä maahan. Kerkesin kävellä pari metriä ja neiti oli jo pysty asennossa... Okej, ihan ymmärrettävää oli ihan pirun kylmä ja märkää. Viereinen sakemanni lähti heti omistajansa luokse, mutta Noona pysyi vaikka seisoikin. Ei mennyt kauan niin lähti toinen viereinen koira, ja seuraava, ja seuraava ja seuraava. Loppu pelissä olin ainut joka palasi koiran viereen, ja myöskin mun koira seisoi. Joten oli kyllä aika näyttävä paikalla makuu, ja nolla lappu sai painaa duunia ihan täysillä. ;)

Istuin autossa ja seurasin kisat. Oli todella masentavaa katsoa kun ei edes bortsut mennyt maahan, ja oli jo nolla taskussa. Jotkut keskeyttivät keskellä koetta ja lähti kotiin. Itsekin ajattelin tehdä samaa. Päätin sitten että jään ja tsemppaan oikein kunnolla, hyvää treeniähän se on joka tapauksessa vaikka ykköstulosta ei sais. Menin vetämässä pienen lenkin ja riehuin Noonan kanssa oikein kunnolla. Koira oli ihan innoissaan ja pikku hiljaa rupesin itsekin innostumaan. Päätin sitten näyttää että kyllä mun shelttikin osaa tehdä vaikka sataa! Vedin yhden grillimakkaran naamaan ja annoin vähän Noonallekin ja sitten oli meidän vuoro.

Seuraamiset meni ihan OK. Pari kertaa sekoilin itse ja törmättiin yhteen Noonan kanssa, ja neiti ei oikein halunnut tehdä perusasennot kunnolla koska oli isoja vesilätäköitä. Katsekontakti oli vähän hakusessa, mutta ihan ymmärettävää koska satoi ja en itsekään haluaisi tujottaa suoraan ylöspäin kun sataa kaatamalla naamaan.

Liikkeestä maahan ei onnistunut yhtään. Annoin tuplakäskyn mutta neiti rupesi vaan räksyttämään ja pyörimään mun ympäri ihan sen näköisenä että mene vi*tu itse maahan. Joten sekin meni nollille.

Luoksetulo oli taas kerran ihan mahtava! Tuomari kehui että oli päivän paras luoksetulo. Noona veti täysillä läpi kaikki lätäköt ja tuli ihan täydelliseti sivulle. Joten kymppi ropsahti meille ;)

Seisominen seuraamisen yhteydessä onnistui ihan jees. Olisi saanut pysähtyä pikkasen napakammin tuomarin mielestä.

Hyppy menin itse pilaamaan... Tein niin kuin Sirke neuvoi, eli annoin heti ensimmäisen käskyn yhteydessä käsiavun. Vahingossa sitten liikutin jalkaa samalla joten liike meni nollille siitä. Muuten Noona suoritti liikkeen hyvin.

Kokonaisvaikutus oli 8, tuomari tykkäsi Noonasta ja kehui että ipana on innokas tapaus. Kehui myös että Noona tekee hyvin töitä vaikka olosuhteet oli niin kamalat. Pistevähennys koska Noona haukkui pari kertaa.

Luoksepäästävyys- 10
Paikalla makaaminen- 0
Seuraaminen kytkettynä- 7½
Seuraaminen vapaana- 7
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä- 0
Luoksetulo- 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä- 8
Estehyppy- 0
Kokonaisvaikutus- 8

ALO3 & 107 pistettä... Muuten olisi mennyt ihan hyvin jos se maahan meno ei olisi ollut niin kamala ja itse en olisi mokannut hyppyä.

Maanantaina oli tokotreenit ja vahvistin erityisesti paikalla makuuta. Pari kertaa neiti nousi pystyyn mutta puutuin siihen. Tehtiin sitten oikein häiriötreenit lopussa. Koirat suorittivat paikalla makuun ja samalla toinen koira juoksi vapaana ja etsi nameja muitten koirien läheisyydessä. Toinen harjoitus mitä tehtiin oli että yksitellen kävimme hakemassa oman koiran ja pujottelimme muitten koirien välissä. Ja lopussa vielä yksi koira kerrallaan teki luoksetulon ohjaajien ja koirien välissä. Hyppyä harjoittelin ja lopussa rupesi onnistumaan, mutta jotenkin neiti on hyvin epävarma hypyn suhteen... Muut liikkeet tyttö teki kympin arvoisesti, kumpa joskus tekisi kisoissakin. Sunnuntaina on taas kisat Espoossa, ja sen jälkeen pidetään vähän kisataukoa- ohjaaja tarvitsee pienen tauon.

Tänään oli sitten agilityn vuoro omalla kentällä. Kepit sujuu hyvin, tänään oli ainoastaan kaksi verkkoa jäljellä! Sisäänmeno on suhteellisen varma, ongelma on enemmän loppu siinä neiti ei oikein aina malta. Jos lelupalkka on lopussa niin sujuu hyvin- vielä kun onnistuu ilman lelua niin rupee meno olla aika mahtava! :)

Voisi tässä lopussa vielä mainita että loppukesän ja alkusyksyn aikana on iskenyt kova lenkkikuume. Olen koirien kanssa tehnyt melkein päivittäin kymmenen kilsan lenkkejä. Ja lokakuussa pääsen toteuttamaan pitkä aikainen haave- nimittäin lähdetään porukalla Ylläkselle vaeltamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti