sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Taitaa olla tauon paikka

Hmm tänään oli sitten taas tokokisat Espoossa. Paikalle saapui taas Kristina tsemppaamaan meitä sekä treenikaveri joka kisasi itse avo-luokassa. Noona oli oikein pirtsakka ja kävin lämppäämässä pellolla, siellä neiti veti aikamoiset spurttihepulit. Ennen kehälle menoa kokeilin kaikki liikkeet läpi, ja koira teki ne kympin arvoisesti. Tuli jopa ulkopuolisia kehumaan. Kristina annoi käsky-käskyn ja pentuliini ensimmäisen kerran katsoi Kristinaa päin mutta muut kerrat kuunteli mua. Kehässä mikään ei sitten oikein onnistunut... :/

Ensin vuorossa luoksepäästävyys joka vielä onnistui oikein hyvin ja oli kympin suoritus. Paikalla makuu oli sitten ihan hirveä... :s Noona ei kuunnellut yhtään ja meni vasta maahan neljännellä käskyllä. Heti kun olin kääntynyt niin rupesi neiti ensin vinkumaan todella lujaa... sitten haukkumaan jatkuvasti. Istui sitten ylös ja haukkui vähän aikaa kunnes lopetti ja oli loppuajan ihan hiljaa.

On kyllä todella masentavaa lähteä kehälle tekemään liikkeitä kun on se nolla taskussa. Sama meno jatkui kehässä. Hihnassa seuraaminen oli ihan sen näköistä kun oltais lenkillä. Neiti nuuski, käveli edellä, jäi perässä... huhu. Vaikka huomautin neidille pari kertaa että voisi pikkasen keskittyä niin ei edes sekään auttanut. Vapaana seuraaminen onnistui pikkasen paremmin, taas neiti oli aika poissa oleva mutta otti enemmän kontaktia. Juoksuosuudessa rupesi taas pomppimaan.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä oli täys katastroffi. Meni taas neljännellä käskyllä maahan.

Luoksetulo sentään onnistui ja oli kympin suoritus. Seisominen seuraamisen yhteydessä onnistui myöskin ihan hyvin. Pikkasen olisi paremmin saanut pysähtyä.

En oikein ymmärrä miksi Noona sai niin huonot pisteet hypyn yhteydessä. Annoin heti käsiavun, mutta muuten neiti suoritti hypyn hyvin. Kaikkien mukaan siitä olisi pitänyt saada 8...

Luoksepäästävyys- 10
Paikalla makaaminen- 0
Seuraaminen kytkettynä- 0
Seuraaminen vapaana- 5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä- 0
Luoksetulo- 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä- 9
Hyppy- 5
Kokonaisvaikutus- 6

Huippupisteet saimme kasaan... 94 pistettä. Päätin että nyt on tauon paikka, koska selvästi koira on ihan eri koira kisoissa kuin treeneissä. Treenikaverikin totesi että eihän Noona koskaan käyttäydy tolla tavalla treeneissä. Pitää oikeasti selvitä mitä siinä on että koira ei toimi normaalisti kisoissa. Tulee aika monta syytä mieleen. Ehkä mun jännistys vaikuttaa, itse jotenkin muutun niin että koira yrittää rauhoittaa minua, koiraa jännittää niin että pitää purkaa jännityksensä tekemällä muuta, koira on keksinyt että kisoissa en puutu/palkaa samalla tavalla kuin treeneissä, yritän liikaa saada tuloksen... tai sitten penneli on vielä niin nuori ettei vaan pysty, Noonassa on kuitenkin sen verran virtaa ettei aina pysty vielä hanskaamaan sitä. Syytä voi olla monta pitää vaan löytää se oikea. Tuntuu siltä että tokosta on tullut liian vakavaa puuhaa. Yritän liikaa saada tuloksen kasaan ja otan tämän harrastuksen liian vakavasti. Jospa pikkasen palaisi taaksepäin ja tekisi sillä menolla että se on pelkkä harrastus ja pääasia että meillä on hauskaa ja koira tekee innoissaan. Pidetään nyt talven aikana taukoa ja treenaamme kotona leikkimielisesti alo ja avo-liikkeet. Katsotaan mikä tilanne on keväällä ja keskitytään agilityyn nyt taas... ettei tämä meno mene liian vakavaksi :) pitää muistaa että mulla on nuori, innokas koira joka kyllä osaa... joten ei mitään hätää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti