lauantai 22. syyskuuta 2012

Menokas viikko takana

Lauantaina 15.9 kävimme Noonan kanssa tokokisoissa Haminassa. Paikalle saapui myös Kristina, Noonan isän omistaja, seuraamaan meidän menoa. Noona oli todella kiva kisapaikalla, ihme rauhallinen ja teki todella hyvin töitä kun lämmittelin. Hyvällä mielellä lähdin suorittamaan paikalla makaamista. Luoksepäästävyys meni oikein mallikkaasti, neiti istui paikalla ja piti katsekontaktia melkein koko ajan vaikka tuomari hiplasi pentua melkein puoli minuuttia :) Paikalla olo alkoi todella hyvin kunnes minuutti oli mennyt ja viereinen koira lähti ja totta kai meni moikkaamaan Noonaa... Noona nousi ylös istumaan mutta pysyi loppuun asti paikalla. Tuomari lupasi että saisin uusia liikkeen toisen ryhmän kanssa. Taas alkoi hyvin... kerkesin kävellä jokunen metri kunnes kuulin että yleisö rupesi kiljumaan. Katsoin taakse ja hmm viereinen sakemanni seisoo Noonan päälle. Silloin mun suusta lähti pari nättiä sanaa. Tuomari lupasi että saan uusia liikkeen vielä kerran voittajaluokan koirien kanssa. Vihdoin ja viimein liike onnistui mutta siinä vaiheessa neiti oli jo niin turhautunut että ei pystynyt olla hiljaa, vinkui ja haukutteli aika paljon. Eniten VI*UTTAA se että molemmat koirat jotka lähtivät paikalla olossa on kuulema tehnyt sitä joka kisassa. Kuitenkin on pakko lähteä kisaamaan ja pilaamaan muitten kisasuoritusta...? Onneksi Noona ei ole herkkä koira, muuten meidän kisaura olisi voinut loppua siihen. Kiitän oikein isosti.
      Seuraamiset ei oikein onnistunut. Noona ei vielä oikein pystynyt keskittymään vaan teki vähän kaikkea muuta.
      Maahanmeno taas onnistui hyvin. Pahimmat höyryt Noona oli jo päästänyt seuraamisen yhteydessä, joten seurasi oikein nätisti ja meni nopeasti maahan. Itse kuitenkin liikutin pikkasen liikaa hartiat joten siitä lähti piste... :/
       Luoksetulo oli todella hieno!
       Seisominen onnistui hyvin, seurasi nätisti mutta liikutti takajalat joten siitä lähti piste.
       Hyppy oli täys kaaos... Kisoissa hyppy on aina ollut 9 tai 10 mutta ei tänään. Ei lähtenyt ekalla käskyllä, haukkui ja LIIKKUI kun palasin koiran viereen? Varmaan rupesi vähän ottaa päähän tai jotain.

Luoksepäästävyys- 10
Paikalla makaaminen- 9
Seuraaminen kytkettynä- 8 
Seuraaminen taluttimetta- 7 
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä- 9
Luoksetulo-10
Seisominen seuraamisen yhteydessä- 9
Estehyppy- 6
Kokonaisvaikutus- 7 (haukkui kolme kertaa)

166 pistettä, ALO1 & 4.sija! :)


Sunnuntaina 16.9 oli sitten jo seuraavat kokeet tiedossa Lahdessa. Noona oli vähän väsynyt vielä ja keskittyminen ei maailman parasta. Luoksepäästävyys onnistui taas hyvin. Paikalla makaaminen epäonnistui taas. Viereisellä kentällä oli menossa voittajaluokkakoiran luoksetulo. Noona ei keskittynyt täysillä vaan katseli vähän muualle, ja juuri sillä hetkellä toinen ohjaaja kutsui koiraa ja samalla käskyllä mikä meillä on. Noona lähti kun tykki painamaan minua kohti, ja metrin ehti juosta kunnes huomasi että ei se ollutkaan minä joka kutsui ja syöksyi takasin maahan... Tuomari antoi kuitenkin 8! :D
     Noonan seuraamiset olivat aika löysät mutta tuomarin mielestä Noona seurasi hyvin...
     Maahanmeno epäonnistui täysin... meni vasta toisella käskyllä.
     Luoksetulo oli taas hieno!
     Seisominen oli vähän löysä ja luulen että Noona liikutti joku jalka...
     Hyppy epäonnistui täysin. Koira kuumeni niin että ei tehnyt muuta kun räksytti joten liike meni nollille.
   
Luoksepäästävyys- 10
Paikalla makaaminen- 8
Seuraaminen kytkettynä- 9 
Seuraaminen taluttimetta- 8½ 
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä- 5
Luoksetulo-10
Seisominen seuraamisen yhteydessä- 8½
Estehyppy- 0
Kokonaisvaikutus- 9

Tulos: 152 pistettä & ALO2 :/

Maanantaina jätin tokotreenit väliin sekä ohjaaja että koira oli lepopäivän tarpeen. Tiistaina oli vuorossa agilitya Niina Mannerin kanssa. Rata oli aika haastava mutta hyvin sain kaikki kohdat onnistumaan, ja varsinkin kontaktit ja irtoaminen oli ihan huippu hyvät :)

Niina Mannerin rata 18.9.2012

Keskiviikkona sain kepit ja kolme hyppyä tessjoelle joten nyt on oma harjoittelukenttä pihalla, kävin myös ottaa pienet tokotreenit ;) Torstaina oli Kotkan treenit jotka onnistuvat hyvin. Taas olin erityisen tyytyväinen kontakteihin. Perjantaina kävin omalla kentällä treenaamassa keppejä.

Tänään oli taas tokotreenit Sirke Viitasen kanssa. Aamulla treenasin alo-liikkeitä. Tänään seisominen ei aiheuttanut ongelmia vaikka väkisin yritimme saada Noonan liikuttamaan jalkojaan. Koira selvästi tietää että ei saa mutta kisatilanteessa käy pikkasen liian kuumana niin ei varmaan malta kunnolla. Hyppyä harjoiteltiin ja Sirken mielestä kannattaisi kisoissa käyttää käsimerkkiä varmuuden vuoksi saa kuitenkin ihan hyvät pisteet. Kuulema ongelma on että Noona yhdistää hypyn liikaa agilityyn. Voittajaluokassa kuulema ongelma usein häviää kun nouto tulee mukaan kuvioon. Toinen ongelma mitä huomasimme on että Noona reagoi siihen kun liikkuri sanoo käsky. Noona katsoo liikkuria, koska tietää että kohta tapahtuu jotain ja silloin Noona ei kuule mitä käsken neitiä tekemään. Tämä voi olla syy siihen että jäävät ei aina onnistu kisoissa mutta treeneissä... Sirke osasi antaa aivan erinomaisia vinkkejä! Ensin teimme niin että Sirke sanoi käsky sanan ja heti sen jälkeen rupesin reihumaan ja palkkaamaan Noonan kunnolla niin että neiti oppisi yhdistämään käsky-sanan siihen että kohta teen jotain mielenkiintoista. Tämä ei ihan onnistunut niin kun Sirke olisi halunnut, joten kokeiltiin toista tapaa. Teimme ihan samalla tavalla mutta nyt en ruvennut leikkimään, vaan kumarruin alas ja annoin ison pusun Noonalle joka istui perusasennossa. Noonan ilme oli kyllä aivan mahtava, ja ihme kyllä tämä toimi heti! Heti kun Sirke sanoi käsky Noonan katse siirtyi minuun :)
     Iltapäivällä kokeilin sitten AVO-liikkeitä. Luoksetulon Noona osasi jo? :) Sirke sitten näytti miten lähden treenaamaan noutoa ja istu-maahanmenoa. Joten toivottavasti saadaan TK1 kansaan että voimme rauhassa treenata avo-liikkeet talven aikana. Huomenna on kisat Lahdessa... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti