tiistai 11. syyskuuta 2012

Kesän menot- ja kyllä ollaan elossa vielä

Hello taas,

pahoittelen että meistä ei ole kuulunut mitään koko kesän aikana mutta rakas tietokoneeni päätti tehdä ilkeän tempun ja estää mun blogia kokonaan. Nyt olen sitten hommanut mokkulan ja kannettavan joten ehkä saadaan tämä blogi takaisin eloon.

Ajattelin kirjoittaa lyhyeesti kesän menoista- tai niistä mistä muistan edes jotain.
Minusta tuli ylioppilas mutta en päässyt mihinkään opiskelemaan- jäi pisteestä kiinni, kylläh. Joten päätin ruveta opiskelemaan vuoden Porvoossa- kolme päivää istuin koulun penkillä ja mulle riitti. Suurin syy oli kyllä se että koulu maksoi 300 euroa kuussa (ja en saanut penniäkään opintotukea), ja sitä paitsi oli täysin suuntautunut siihen jos meinaa hakea lääkikseen (ja en ole hakemassa sinne). Joten tässä ollaan ja päätin pitää välivuoden. Käyn töissä Loviisan Shellillä, samalla opiskelen pykologiaa avoimessa yliopistossa ja käyn vähän reissaamassa ympäri maailmaa. Minun mielestä hyvä suunnitelma- ja sitä paitsi on aikaa ja varaa kisata Noonan kanssa. Neidistähän tulee kuukauden päästä täysikäinen, agility mielessä. ;) Ja kisakalenteri on jo täysbuukattu... hehe. :)

Agilityleiri kiteellä, viimeiset treenit sunnuntaina

Agility-tokoleirin agilitytreenit

Hmm mistä pitäisi aloittaa. No kävimme pari kertaa Kiteellä leirillä, ensin oli toko-agilityleiri toukokuussa ja olen jotain maininnut siitä aiemmin. Siellä syttyi todellinen tokokuume, ja tokotreenit olivat kyllä hyviä. Siellä huomasin että Noonasta saisi hyvän tokokoiran oikein toden teolla. Agilitytreenit taas ei ehkä ollut niin antavia, tai ei ainakaan samalla tavalla kuin toko. Mutta ei se mitään uusia näkökulmia on aina hyviä. Pitää vielä mainita että pennelihän oli agilityleirikisan mölliluokan voittaja... ;) Noonan molemmat siskot, äiti ja kasvattajakin oli paikalla.

Toinen leiri oli sitten Taivaannastan oma kolmen päivän pituinen agilityleiri, joka pidettiin samalla paikalla Kiteellä heinäkuussa. Oli aivan super onnistunut leiri, ja runsaasti treeniä tarjolla. Ensimmäiset treenit pidettiin jo perjantaina, ja ne olivat kisanomaiset treenit. Ensin käytiin läpi rata tuomarin kanssa sisätiloissa- ja kokenut kisatuomari, nimeä en muista, antoi vinkkejä tuomarin näkökulmasta- ja sen jälkeen käytiin rata läpi niin kuin kisoissa ulkona. Noonan rata oli täys kaaos- tai siis anteeksi ohjaaja oli täys kaaos radalla. Kun kaikki oli juossut radan kerran läpi antoi sitten tuomari palautetta ja ruvettiin korjaamaan kaikki virheet.
Lauantaina oli sitten aikainen herätys ja treeninen vuoro. Ensin oli vuorossa tekniikka ja ketteryystreenit pari tuntia. Todella hyvät treenit, missä sai oppia miten kotona pystyy tekniikkaa treenaamaan parilla esteellä. Ketteryystreenit on varmaan sanomattakin selvää että tekee hyvää ohjaajalle kuin ohjaajalle. Sen jälkeen oli suunta heti seuraavalle treenikentälle, ja taas oli pari tunnin treenit. Nyt oli vuorossa ratatreeniä ja suunnittelua. Noona veti hyvin ja jopa ohjaajakin osasi jotain :) Iltapäivällä oli taas parin tunnin treenit, ja rataa mentiin taas. Rata oli haastava mutta pirun vieköön miten taitavasti mentiin ;) Kuuden tunnin treenit vedettiin lauantaina joten illalla oli niin poikki että sekä koira että omistaja sammuivat kun känniläisiä.
Sunnuntaina oli sitten vuorossa pari tuntia tekniikka treeniä aamulla, Noona veti täysillä mutta ryhmän muut koirat rupesivat jo hidastumaan. Oli parin tunnin tauko ja taas seuraavat ratatreenit. Noona ja yksi toinen koira ryhmästä jaksoivat vetää loppuun asti samalla innolla ja vauhdilla kuin perjantai iltanakin, muut koirat saivat huilia ja ohjaajat lainasivat kouluttajan koirat. On kyllä pakko kehua miten paljon intoa mun koirassa on, perjantaina oli kolmen tunnin treenit, lauantaina kuuden tunnin treenit ja sunnuntaina neljän tunnin treenit mutta radalla se ei näkynyt mitenkään että koira olisi väsynyt. Ohjaajan jalat huusivat halllleluuujaa mutta ei se mitään :) Tässä video todistus että mun koira kyllä jaksaa, videolla näkyy kun Noona vetää viimeset ratatreenit sunnuntaina- varmaan huomatte että vauhti on tallessa... ;)

Mitäs muuta sitten... Juha Oreniuksen luona ollaan käyty pari kertaa. Kerran meillä oli yksityistunti ja se oli kyllä sellaista rääkkäystä. Koira jaksoi hyvin mutta ohjaaja meinasi kuolla vähintään pari kertaa. Seuraava kerta Marjut ja cockeri Judy liittyivät seuraan ja helpotti jo pikkasen ohjaajan oloa :)

Niina Manner on käynyt pari kertaa Loviisassa vetämässä treenit kisaryhmälle. Todella hyvät treenit on ollut!
Varsinkin kontaktit on sujunnut paljon paremmin sen jälkeen :)

Tokoa ollaan treenattu ahkerasti- ja jopa kisattu pari kertaa. Alkukesästä Pekka ja Riitta Korri kävivät Loviisassa vetämässä treenit. Varsinkin Pekka osasi antaa hyviä vinkkejä meille ja rakastui Noonaan täysin. Pekan suusta tuli esim. "Sulla ei ole sheltti vaan bortsu", "koiralla on taipumusta vaikka mihin- se on ihan ohjaajasta kiinni miten pitkälle pääsette", "Agility ei pitäisi olla teidän päälaji, vaan agility ja toko pitäisi olla teidän päälaji" ja sitten vielä herra kehui Noonan asennetta ja motivaatio tehdä töitä "suomessa on tuhat koiraa jotka osaavat EVL:n liikkeet mutta harvalla koiralla on se tarvittava asenne että pärjäisivät maailmanmestaruustasolla- sun koiralla on sitä!" Oli kyllä todella hyvä ja motivoitunut fiilis sen päivän jälkeen :)

Sirke Viitanen kävi myös kerran pitämässä treenit meille, ja saimme vähän apua haukkumisen suhteen ja neuvoja miten treenata paremmin kisanomaisesti.

Käytiin korkkaamassa kisaura Vöyrissä shelttimestaruuskisoissa. Noonalla on pikkasen liikaa virtaa seitemäntunnin ajomatkan jälkeen että koko hommasta ei tullut oikein mitään... 128 pistettä ja ALO3. Tuomari kyllä tykkäsi ja kehui että ihanan vilkas koira, pikkasen kun sais vielä hanskaan niin siitä kuulema hyvää tulee... :D
Loviisassa oli seuraavat kokeet, ja meno rupesi jo muistuttamaan tokoa. Liikkeet tyttö teki suhteellisen hyvin mutta liikkeestä maahan meni nollille, koira meni maahan mutta nousi sekunnin päästä takasin ylös. Mutta noi siirtymiset liikkeestä toiselle oli ihan täys katastrooffffiii..... Kesti joka kerta minuutin että sain neidin sivulle koska toinen kävi niin kuumana että pyöri mun ympäri ja räksytti. Tuomarikin totesi että "huhu" kun mentiin kehästä ulos. Tulos oli ALO2 149 pistettä, jos maahan meno olisi edes jotenkuten onnistunut niin se olisi ollut siinä... :/ Seuraavat kisat on viikonloppuna, lauantaina Haminassa sekä sunnuntaina Lahdessa.

Noonalla on ollut parhaimillaan juoksu joka nyt on onneksi ohi. Porvoo- Loviisa Ystävyysottelu jäi sen takia väliin Noonan osalta. Bella taas sai osallistua ja vanha mummo yllätti ja veti puhdas nopea rata. Kisan toinen ja Loviisan paras koira oli sitten päivän saavutus! :) Seuranmestaruuskisat pidettiin samalla, ja Bella veti ekalta radalta vitonen ja toiselta nollarata mutta sijoitusta en tiedä. Noona sai juosta hyppyradan viimesenä kisan ulkopuolella... mutta virtaa oli pikksen liikaa ja ohjaaja ei oikein pysynyt mukana joten hylky taskussa meille. :)

Möllikisossa ollaan käyty kerran, ja siellä osui ajoitus pikksen paremmin koska neiti veti voitto kotiin medimölliluokassa ylivoimaajalla ;)

Noonan sisko Isla kävi kylässä ja hyvin pennelit tulivat juttuun, meillä oli mielenkiintoinen viikonloppu joka vietettiin puoliks Helsingissä ja puoliks Loviisassa. :) Alhaalla on Inkan ottamia kuvia siskojen menosta... :) Kiitos Inka oli mukava nähdä taas!

Samban kanssa kävin kisaamassa Haminassa piirimestaruuskisoissa koska Annika lähti edustamaan Suomea PM: kisoihin Wiiman kanssa. Ekalta radalta vitonen, okserin rima tippui. Tokalta radalta hylky, ohjaajaa jännitti niin pirusti että pakka pikkasen levisi... :)
Hugo ja NoonaPaljon muuta en muista nytten, ei tässä nyt ole kaikki meidän kesän menot mutta suurin osa. Tässä nyt eletään perus setti elämää treenataan tokoa kisaryhmässä maanantaisin ja agilitya kisaryhmässä tiistaisin Loviisassa sekä torstaisin Kotkassa. Asutaan vielä Tesjoella yhdessä Joonaksen ja Hugon kanssa, ja Noona ja Hugo tulevat todella hyvin juttuun keskenään. :) Mukavaa syksyä kaikille- yritän pikkasen paremmin päivittää blogia lupaan! ;)

3 kommenttia:

 1. Ihanaa kuulla teistä! Onpa ollut tapahtumarikas kesä!:)

  VastaaPoista
 2. Moikka! Mukavaa, että blogi toimii taas! :) Oli kiva nähdä kesällä! :) Tsemppiä agiuran aloitukseen! Meillä on vielä tammikuuhun asti aikaa hioa tekemistä :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :)

  Oli todella kiva nähdä kesällä, ja luulen että Noona ja Milli on samaa mieltä ;)Ehkä nähdään sitten joskus agikisoissa... :)

  VastaaPoista