tiistai 31. tammikuuta 2012

Paikalla olo- osa 1

Lupasin että harjoittelen pari viikkoa paikalla oloa ja pistän sen jälken videon tänne. Ollaan reenattu, ei joka päivä mutta aina silloin tällöin ja pintä edistystä on havaittavissa. Seuraava parin viikon haaste on seuraaminen ja parempi sivulle tulo. Katsotaan miten menee!

Eilen kävin Noonan kanssa Kotkassa reenaamassa agilitya omatoimisesti. Bella sai jäädä kotiin koska vatsa on taas ollut vähän huono eikä neiti kestä yhtään mitään muuta paitsi omaa ruokansa... Noonan kanssa ajattelin alkaa harjoitella mölliratoja ja pikku hiljaa ykkösluokanratoja. Eilen kokeilin vetää kokonaista möllirataa läpi, ja melkein onnistui- teoriassa kyllä mutta todellisuudessa ei ihan.
Ensin kokeilin aa:ta, ja pidin koira hihnassa. Onnistui hyvin ja vedin pari kertaa hihnan kanssa, ja sitten ilman. Noonalla on jotenkin huono tekniikka aa:n kanssa koska heti kun vauhti kiihtyy niin pentu vetää lento aa:n. Tänään ei ollut yhtä paha kuin Porvoossa mutta en kyllä uskalla vielä laittaa a radan keskellä vaan reenataan vielä erikseen. Viikon päästä on taas Juhan treenit ja toivottavasti hän osaa neuvoa miten opetan Noonan menemään vähän rauhallisemmin.
Sitten kokeilin taas puomia ensin yksittäisenä ja sitten hyppyjen kera. Pari kertaa alussa varasti ja vähän karjasin, en kuitenkaan uskaltanut täysillä huutaa koska toisella puolella oli porukkaa reenaamassa tokoa.
Kontaktitreenien jälkeen pilkkosin radan kahteen osaan ja kuvittelin että a oli mukana, joten jos pentu pystyisi vetää aa:n radalla niin rata ois mennyt nollana läpi! Eli eka pätkä oli esteet 1-8, ja oli ensimmäinen kerta kun jatkoin matkaa puomin jälkeen ilman palkkausta. Tänään oli hyvä päivä koska pentu todella irtosi kivasti! Puomin jälkeen pystyin lähettää Noonan putkeen ja heti jatkaa matkaa 5 putkelle missä vaihdoin puolta, pystyin itse jatkamaan matkaa kohti 6 estettä ja Noona kuitenkin meni 5 putkeen vaikka ei ollutkaan suora linja. Pentu irtosi hyvin 7-8 kohdassa ja itse pystyin liikkumaan kohti aa:ta missä palkkasin. Jätin pentu aa:n kontaktille ja lähetin 11 putkeen ja lähdin sen jälkeen tykittämään täysin kohti 15 hyppyä, missä oli palkka valmiiksi odottamassa joten Noona haki hienosti eteen vaikka jäin jälkeen. Olin ihan supertyytyväinen!
Lopussa harjoittelin vielä putkelle lähettämistä, putkijarrutusta joka pentu osaa todella säälittävästi, takaaleikkausta putken kanssa ja etenemistä.
Agilityn suhteen tavoitteet on että pentu pystyisi huhtikuun-toukokuun paikkeilla osallistumaan mölleihin. Joten ajattelin että puomin, aa:n, pussin, renkaan, muurin ja pituuden pitää saada kuntoon ennen sitä. Toukokuussa terveystutkimusten jälkeen aletaan sitten hinkkaamaan kepit sekä keinun.On niin pirun kylmä että koirat kestävät korkeintaan 10-30 minuutin lenkkejä, joten Noona on varsin ihastuttava kaveri sisällä... Vinkulelut kävät kuumana, pallot lentävät ympäri taloa ja mitä vielä. Eilen kun tulin kotiin niin pentu ei tullut ovella vastaan, ja iski pieni paniikki. Rupesin huutamaan mutta pentua ei näkynyt missään... Viiden minuutin etsinnän jälkeen löysin koiran apukeittiöstä, ja meidän viisas pentu oli itse laittanut oven kiinni ja jäänyt väärälle puolelle.

Enää viikko ja sitten loppuu koulu... ja lukeminen alkaa. Velin kanssa tehdään vaihtokaupat, ja saan arkisin asua hänen kämpässä Helsingissä Noonan kanssa ja hän asuu kotona Loviisassa. Niin saan rauhassa lukea eli tehdä kaikkea muuta järkevää.

Viime viikolla jaksoin kerran raahata kameran mukaan lenkille. Lenkin lopussa tuli vastaan kettuterrieri uros joka oli samanikäinen kuin Noona siinä vaiheessa sormet oli jo ihan jäässä joten en jaksanut ottaa kuvia enää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti