torstai 26. tammikuuta 2012

Kylmää kyytiä

Talvi on saapunt tännekin ja välillä alkaa jo tuntua siltä että on liikaa lunta... :D Sunnuntaina käytiin Noonan ja Bellan kanssa reenaamassa Porvoossa. Pidettiin yhteiset treenit koska oltiin ainoastaan Kati, Laura ja minä reenaamassa tällä kertaa. Aikaa oli kaksi tuntia ja ehti hyvin treenata. Päätettiin tehdä ainoastaan ihan perusjuttuja. Noonan kanssa hajoittelin etenemistä, ja välillä onnistui todella hienosti ja taas välillä ei niinkään hienosti. Pieni vitutus on alkanut iskeä, kun en tajunnut tehdä alussa enemmän etenemisharjoituksia. Välillä on oikein rasittavaa kun koira kyylää koko ajan. No joka treenit tekee jonkun etenemisharjoituksen niin kyllä se siitä! Otin myös puomia joka taas onnistui kuin oppikirjoissa, ihan mahtavaa :) Rengasta hinkattiin, niin että lähetin, olin edessä ja tein tiukkaa käännöstä. Lopussa, onneksi se oli lopussa ja koira oli hyvin lämmitetty, päätin koklata aa:ta kokonaisena. Otin ainoastaan pari metriä vauhtia mutta ei tullut mieleen että Noonalla on vahvat takajalat missä on aikamoinen ponnistusvoima... Pentu lähti tykittämään täysillä eikä tajunnut että se oli a eikä puomi. Pentu lensi ilmaan ja teki melkein, ihan melkein voltin ja huhu oli hurjan näköistä... Onneksi pentu sai itsensä kasattu eikä lentänyt mutta itse olin ihan paniikissa että sinne meni se selkä. Noona ei mitenkään reagoinut, paitsi että otti seuraavan kerran pikkusen rauhallisemmin. Innolla odotan tota selkäkuvausta...
Bellan kanssa tein ihan vaan perus etenemsitreenit. Kuuden esteen suora ja suora putki, ja namipalkka lopussa. Pidin Bellasta kiinni ja lähetin, ja Bella teki koko homman ihan itse... kätevää :)

Maanantaina oli taas luvassa tokotreenit, yläasteen koulunpihalla. Kävin ensin tekemässä puolen tunnin lenkki kaupungissa kahdestaan Noonan kanssa, ja ei voi muuta kuin ihailla pennun kävelytahtia. Noona kävelee todella reippaasti ja vapaanakin ohittaa koiria ja ihmisiä. Oli aika kylmä ja lunta tuli aika reippaasti joten pidettiin koirat enemmän liikkeessä. Alussa tehtiin taas seuraamispätkiä kaikki yhtäaikaa. Noonan seuraaminen alkaa olla aika kiva, ja on kiva huomata että pentu rupee tarjoamaan itse oikeaa paikkaa. Seuraava juttu oli sitten kontaktin pitäminen, ja yksi harjoitteli seuraamista ja muut koirat istuivat perusasennossa ja piti kontaktia samaan aikaan. Noona on oikea guru kontaktin pitämisen kanssa! Tehtiin myös paikalla olo harjoituksia, lyhyitä pätkiä häiriön kera ja yhden pidemmän session ilman häiriötä. Pientä maahanmeno treeniä otin myös. Lopussa otin vielä luoksetuloja ja riehuttiin kunnolla lelun kanssa. Olimme molemmat ihan läpimärkiä reenien jälkeen, mutta fiilis oli mitä mahtavin ;)

Tänään taas oli vuorossa Kotkan treenit. Vedin ensin Bellan kanssa molemmat radat läpi, ja vauhtia oli vaihtelevasti. Keinun kanssa sattui taas takapakkia... olen oikein urakalla yrittänyt saada keinun toimimaan, ja tänään Bella yllätti ja veti niin lujaa että teki lentokeinun!? Noniin siinäs meni meidän hieno keinuedistys sitten taas kerran... Vippausta reenattiin ja Bella osasi aika hienosti, ohjaaja ei taas niin mainiosti osannut tällä kertaa.
Seuraavana vuorossa oli hurjapää Noona. Noonan kanssa tein pienissä pätkissä ja miniesteillä. Ei voi muuta kuin ihailla miten pieniä karroksia Noona tekee... siinä missä muut seisoi paikalla ja suunnilleen kiljui että sai koiran kääntymään niin siinä mun piti melkein lähettää Noonan ettei se tekisi liian tiukkaa käännöstä, että sellaista. :D Vitsi ettei saanut videolle oli kyllä aika makean näköistä. Lopussa tehtiin irtoamisia putkelle, vähän pakkovalssia, vippausta ja takaaleikkausta.

Noona sai myös uuden talvitakin, punaisen Hurtta takin joka neiti niin mielellään kantelee. Noonan selkä on kyllä ihan älyttömän pitkä, ja vaikka koira muuten on noin 36 cm korkea niin Noonan takkikoko on 45. Naapurin mäyräkoiralla on lyhyempi selkä kuin Noonalla. Kai se on ihan normaalia? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti