maanantai 16. tammikuuta 2012

Nina Mannerin agilityvalmennus 15.1.2012

Lauantaina käytiin Noonan kanssa Hyvinkäällä seuraamassa kakkosluokan kisat, varsinkin Bea ja Fina tarkkailtiin kovasti :) Oli oikein mukava katella millainen taso on kakkosluokassa tänä päivänä. Noonan kanssa hajoittelin vähän verkkahyppyjen kanssa ja ihan kivasti pentu toimii vaikka on hälinää ja muuta menoa samalla! :) Kiitos Bea mukavasta seurasta, mennään taas kuin pentu on kisaiässä! ;)

Sunnuntaina ois ollut Porvoon treenit mutta jätin väliin, koska luvassa oli Ninan treenit Kotkassa. Rata oli haastava mutta paljon osattiin! Vauhti oli ihan mieletön ja Ninakin totesi että vauhti on ihan hurja. Noonaa pitää alkaa palkata enemmän niin että lelu odottaa esteen takana. Nyt menoa alkaa kohta muistuttaa kilpajuoksua. Nina sanoi että Noona haluaa juosta kilpaa mun kanssa ja enemmän pitäisi saada estehakuisuutta peliin että mulla on mahdollisuus keretä ohjata tota rakettia... Silloin kuin juostaan kilpaa niin pentu valitettavasti usein voittaa ihme kyllä... ;) Nina kehui että pentu on ehdottomasti kehittynyt paljon mikä on kiva kuulla :) Noona hakee paljon paremmin esteitä kuin viime kerralla, mutta huomaa että kuin pentu kasvaa niin kouluttajatkin alkavat vaatia entistä parempia ratoja meiltä. Tuntuu kivalta kun taso alkaa kovenemaan ;) Mulla oli todella hyvä fiilis treenien aikana ja mun oma asenne oli ihan toista luokkaa mitä on ennen ollut, oikein kunnon tsemppi päällä koko ajan!
Bellan kanssa treenasin pientä vauhtirataa toisella kentällä, ja neiti oli tyytyväinen kun pääsi vähän tekemään :) Lopussa tehtiin metsälenkki ja mukana oli myös sheltti Inkki joka Noona on viimeksi tavannut kesällä, meno oli aikamoinen kun nuoret shetlantilaset pääsivät juoksemaan keskenään!

Tänään oli taas luvassa metsälenkki kera viisi koiraa. Marita yhdessä Barrin ja Rohon kanssa ja Heidi yhdessä Keisyn kanssa. Kaikki koirulit olivat suunnilleen saman kokoisia joten kovaa metiin yhdessä, ja koko lauma muistutti isoa liikkuvaa karvakasaa.
Illalla käyttiin taas tokoilemassa Pamelan&Dexin sekä Sarin&Purnun kanssa. Meillä on tapana vaihtaa treenipaikkaa melkein joka kerta, ja tänään oltiin yläasteen koulupihalla reenaamassa. Alussa kaikki harjoittelivat seuraamista yhtä aikaa niin että oli kivasti häiriötä. Noona keskittyi todella hienosti ja toi seuraaminenkin alkaa olla aika kova juttu! Vitsi alkaa oikeasti tuntua siltä että meidän tokosta vielä joskus tulee jotain, wautsi! :)
Seuraava juttu oli paikalla olo harjoitus. Olimme kaikki rivissä ja teimme yhtä aikaa. Ensin koiran piti seurata noin pari metriä ja sen jälkeen mennä maahan ja jäädä odottamaan. Itse piti jatkaa vähän matkaa eteenpäin ja kääntyä, sen jälkeen piti palata koiran luokse ja mennä viereen istumaan ja silittämään. Sai oman mielen mukaan vapauttaa.
Sitten koiran piti taas seurata noin kolme metriä ja mennä maahan, ja tällä kertaa piti kiertää koiran ympäri pari kertaa ja taas mennä istumaan koiran viereen ja vapauttaa oman mielen mukaan. Kerran toistettiin vielä mutta nyt piti kävellä koiran yli jokunen kerta. Pidettiin pieni leikkihetki kunnes toistettiin koko homma uudestaan.
Lopussa kaikki totesi että olipa yllättävän vaikeaa. Ihan super hyvä harjoitus jos haluaa saada varman paikalla olon, ja tehtävät voi vaihdella oman mielen mukaan ihan miten vaan! Näitä pitää Noonan kanssa alkaa tehdä pari kertaa päivässä. Ajattelin asettaa hasteen itselleni, ja yrittää hajoitella pari kertaa päivässä pari viikkoa paikalla oloa. Kahden viikon päästä laitan videon tänne ja todistan että olen reenaillut...
Otettiin ryhmässä vielä yksi harjoitus, nimittäin kontaktiharjoitus. Yksi koira kerrallaan harjoitteli seuraamista ja pujotteli muitten koirien välissä. Muut koirat piti istua perusasennossa ja pitää kontaktia vaikka toinen käveli ihan siitä ohi. Noona toimii aika kivasti, välillä katse irtoaa mutta pienen huomautuksen jälkeen katse pysyy aika tiivisti taas ;)
Lopussa otin kolme kertaa luoksetulon ja leikittiin lelun kanssa oikein kunnolla :) Viikon päästä uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti