keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Juha Oreniuksen agilityvalmennus 4.1.2012

Huh! Tänään oli taas tiedossa Juhan treenit Akatemiassa. Päätin ottaa Bellan mukaan koska tunti on vielä vähän liian pitkä aika pennulle. Ensin harjoittelin rataa Noonan kanssa. Alussa ei sujunut yhtään, pentu kyllä meni hyvin mut ite ohjasin kuin joku lahna... Parin toiston jälkeen sain asenne kasaan ja aloin tehdä täysillä, ja kappas vaan alkoi ratakin sujua paremmin. Pentu haki todella hienosti eteen!? Olin ihan hämmästynyt :) Mutta oli paljon vaikeampi saada pentu tekemään välistävedot hyvin nyt kun ollaan vaan itroamista hinkattu... Kotiläksyksi lähellä pysymistä tällä kertaa. :D Hyvän vinkin joka Juha antoi oli että "huijaa" pentua välillä, ensin ottaa vaikka takaakiertona ja sitten välistä vetona sama kohta. Noona helposti nimittäin tekee sen että parin toiston jälkeen oppii ulkoa miten pitää mennä eikä lue mun ohjaukset kunnolla... Jatkossa pitää enemmän harjoitella tasapainosesti tota irtoamista ja lähellä pysymistä.

Noona sai pitää pienen tauon ja juoksin Bellan kanssa. 24 esteen pituinen rata neiti veti kahta kertaa nolla ratana!!? Yllätyin miten intoa täynnä pikku pingviini oli, ei nyt mitään huippu vauhtia juossut mut kuitenkin juoksi ja kesti toistoja! Oli todella mukavaa juosta Bellan kanssa välillä oikein kunnon rataa, ja vielä huomata että prinsessa jopa osaa jotain :)

Noonan kanssa päätin vielä näyttää meidän takapakki kontaktit... Hävetti oikein kun pentu veti ihan 6-0, ja itse olin ihan avuton. Parempi kuitenkin että saa kontaktit korjattu nyt eikä sitten kymmenen vuoden päästä, ja tuntui hyvältä kun Juha auttoi joka on ihan alusta alkaen ollut mukana reenaamassa niitä. Menee itsekin sekaisin kuin eri ihmiset alkaa antaa palautetta ja neuvoa miten treenata... Juha sitten pisti pennun kuriin ja oikein kunnolla. Pentu oli hihnassa ja otin aa:n alastulokontaktin, Juha piti hihnasta kii ja kun pentu meinasi lähteä niin Juha nykäsi kunnolla ja karjui. Pari toistoa tehtiin näin. Kappas vaan pentu pysyi jopa niin hyvin että ei edes tullut vapautuskäskystä vaan Juha joutui työntämään pennun pois kontaktilta. Noona on kyllä ihmeen kova ollakseen shetlantilainen, ei pienestä välitä. Treenattiin aa:ta ja pari kertaa vedin kokoinaisena. Juha antoi hyvin jatkoille treenivikkejä miten lähden etenemään tästä. Yksi vinkki oli että jos pentu tekee väärin tai varastaa niin pitää tosissaan huutaa PERKELE VITTU SAATANA! Taidan mennä yksin treenaamaan kontakteja, ja toivottavasti kukaan ei ilmesty paikalle ilman että huomaan.... Aiiettä tuntui hyvältä, olin niin helpottunut ja onnellinen! Ehdin jo masentua että olen pilannut kontaktit ihan kokonaan, mutta nopsastihan Juha korjasi ne taas kuntoon.

Minulla oli todella hyvä fiilis kun lähdin ajelemaan kotiinpäin, kyllä se tästä vielä! Pitää alkaa oikein urakalla treenaamaan pennun kanssa nyt taas, treenisuunnitelma kasaan ja menoks! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti