perjantai 30. joulukuuta 2011

Vuosi 2011 pähkinäkuoressa

Kaikki on mennyt niin nopeasti, vastahan juhlittiin uutta vuotta ja nytkö pitäisi taas!? Vuosi 2011 on ollut täynnä surua, iloa, jännitystä ja odottelua. Kaiken kaikkiaan mahtava vuosi!

Alkuvuodesta kävin Teneriffalla viettämässä lomaa.
Kisasin vielä lapinporokoira Muron ja sekarotuisen Pökön kanssa maxi kolmosissa. Tammikuussa käytiin Porvoossa kisaamassa. Pökön kanssa saimme kasattua vielä yhden nollatuloksen kolmosissa, ja oli se niin huikeeta.
Murolle piti löytää hyvä uros, ja pitkän etsinnän jälkeen löydettiin Kita. Oli muuten mielenkiintoinen projekti!
Huhtikuussa kisasin viimeiset kisat Pökön kanssa Kouvulassa, ja vitosia saatiin kasaan. Aika oli koittanut ja päätin lopettaa dogsitter hommat sekä lainakoirien ohjaamista agilityradalla. Päässä pyöri jo muita isoja suunnitelmia.
Muron ja Pökön kanssa on ollut huippua. Kiitos kaikesta, myös Heidille, olen oppinut ja saavuttanut niin paljon teidän takia!
Muro
Pökö
Nuorten SM-hopeaa 2010 Muron kanssa

Kesäkuussa kävin yllättäen kisaamassa shetlanninlammaskoirien Wiiman ja Samban kanssa Porvoossa. Wiiman kanssa vedettiin aikamoiset rallyt minikolmosten radalla mutta taas Samban kanssa saimme jopa tuloksiakin kasaan. Nollavoitto medikolmosissa, ja elämäni ensimmäinen SM-karsintanolla! Muistan että fiilis oli aivan huikea, ja kotimatkalla en pystynyt edes istua paikoillaan.
Samban ja Wiiman kanssa ollaan myös saavutettu muuta tämän vuoden aikana. Agirodussa juostiin Wiiman kanssa aivan super hieno rata Open Class luokassa, ja voitimme hopeaa. Samban kanssa osallistuin joukkekisoissa ja sieltä saimme toisen nollan kasaan.
Syysskaboissa juostiin hienoja ratoja. Wiiman kanssa kaksi vitosta ja yksi 3.sija. Samban kanssa toinen SM-karsintanolla ja 3.sija tällä kertaa.
Wiiman kanssa osallistuin myös LSK:n seuranmestaruuskisoihin ja liiton agilityleirille, parissa mölleissäkin tuli pyöriteltyä!
Kiitos myös Wiimalle, Samballe ja Annikalle kaikesta!

Wiiman ja Samban voittopotti syysskaboissa
>>Wiiman Open Classrata
>>Samban joukkuerata
>>Wiima 15 vp, Porvoo 5.6.2011
>>Samba nollavoitto, Porvoo 5.6.2011

>>Wiima hyl, Porvoo 5.6.2011
>>Samba hyl, Porvoo 5.6.2011

Bellan kanssa tavoite on ollut että neiti pysyisi suhteellisen terveenä. Melkein onnistuttiin siinä. Tyttö oli vaan kuusi tuntia yhteensä vuoden aikana tiputuksessa ja on oksentanut vain yli 50 kertaa. Mahtava parannus viime vuodelta, ihan oikeasti!
Bellan kanssa olemme enemmän panostanut siihen että meillä on hauskaa tuloksista viis. Bellan suuri kohokohta oli että saimme treenipaikan Kotkassa, ja vihdoin päästiin treenaamaan kunnolla.
Kerran käytiin kisaamassa, ja nollatulos yliajalla neiti onnistui pinkomaan. Möllikisoissa neiti juoksi pari kertaa, LSK:n seuranmestaruuskisoissa ja liiton leirillä rouva pääsi näyttämään itsepäistä puolta taas kerran. Taitaa neiti olla enemmän sohvanvaltaaja kuin totis kisakoira. Hauskaa käydään kuitenkin pitämässä reeneissä!
Bella on Bella ja sille ei voi mitään, meidän pikku prinsessa! :)

Sohvanvaltaaja on joskus osannut olla kisakoira myös!
Ja mitäkön linee olla vuoden kohokohta? 
Muistan sen kun Bella muutti taloon ja äiti muistutti että toista koiraa en saa niin kauan kun asun kotona. Kyllä ihmisetkin väittävät ettei joulupukkia ole olemassa, mutta kuitenkin kaikilla on joka vuosi iso kasa paketteja joulukuusen alla? Outo maailma.
Huhtikuussa täydellinen päivä koitti, ja musta prinsessa saapui maailmaan. Muistan se hetken kun olin itäkeskuksessa shoppailemassa kavereitten kanssa ja puhelin soi. Laurahan se oli joka ilmoitti että hän haluaa antaa yhden pennun minulle. Mitään muuta en muista sen jälkeen koska olin ihan paniikissa, innoissaan, onnellinen ja sekaisin.

Noonan kanssa ollaan jo ehditty tehdä vaikka mitä. Pentu oli mukana liiton agilityleirillä turistina, missä Juha Orenius bongasi intoa täynnä olevaa riiviötä kentän reunalta. Ikää oli ainoastaan kolme ja puoli kuukautta ja ensimmäinen treenikerta oli jo tiedossa Agility Akatemiassa. Pentukurssin jälkeen oli jatkokurssin vuoro. Kotkassa ollaan treenattu kerran viikossa, ja Nina Mannerin agilityvalmennus oli marraskuussa.
Agility puolella pentu on edistynyt aivan mahtavasti. Vauhti on mahtava ja ennen kaikkiaan työinto ja motivaatio on ihan huipullaan. Pentu taistelee lelun kanssa ja on ahne kuin mikä. Loistava tulevaisuus edessä siis!

>>Noonan putki 2kk
>>>Noona treenaa agia 3kk
>>>>Noonan putki 4kk
>>>>>Noona treenaa agia 5kk
>>>>>>Noona treenaa agia 6kk
>>>>>>>Noona liitää 7kk

Tokopuolella ollaan myös aloitettu. Heti heinäkuussa oli ensimmäinen tokovalmennus tiedossa. Sirke Viitasen koulutuksessa ollaan käyty kerran kuukaudessa kesän ja syksyn aikana.
Ollaan myös treenattu pienessä tokoporukassa aina silloin tällöin. Pentu on loistava tokokoira ja todella uskon että treenaamalla Noonasta saisi jopa tokovalion... on ihan ohjaajasta kiinni että riittääkö taito ja into.

>>>>>Noonan perusasento 5kk
>>>>>>Noonan merkki 6kk
>>>>>>Noonan nouto 6kk
>>>>>>Noonan perusasento 6kk

Ensimmäinen näyttelyreissu sattui myös eteen lokakuussa. Oli hieman outoa taas esittää koiraa kehässä viiden vuoden tauon jälkeen, mutta selvittiin hengissä! Paras kommentti mikä tuomari Päivi Eerola kirjoitti Noonasta oli "paljon temperamenttia." Lämmitti oikein sydäntä. En ole mitään muuta toivonutkaan kuin intoa täynnä olevaa koiraa, ja Eerolakin huomasi sen että sellainen olen myös saanut.
Uskon että Noona on oikein hieno koira rakenteltaan ja ulkonäöltään, ainakin on tullut sellaista palautetta sheltti-ihmisiltä, mutta taas on esittäjän vika ettei pentu osaa näyttää parhaat puolensa. Toiveita on vielä että pentu menestyy myös näyttelypuolella koska nyt mun on pakko opettaa sille pöydän tavat että saan sen minikoiraksi, ja sen jälkeen kun koira osaa käyttäytyä niin toinen handleri voi hoitaa muut homma eiks niin? ;)
Kerran käytiin myös kokeilemassa paimennusta. Pikkasen pentu alkoi kiinnostua joten kyllä käydään varmasti jossain vaiheessa uudestaan.

(c) Laura Pitkänen

Ei pentu ole paljon muuttunut sen jälkeen kun syntyi... Laura kirjoitti näin:
9:07 oli pieni, musta tyttö ilmestynyt maailmaan aivan itse pussistaan kuoriutuneena, vielä napanuorastaan Minttuun kiinnittyneenä. Se on pentueen pienin, äänekkäin ja menevin. Saman tien se oli kauhomassa sisarustensa luokse ja laittoi kovasti vastaan, kun otin sen käsiini tutkittavaksi. Tormakka tyttö on sisaruksiaan huomattavasti pienempi, muttei jää kakkoseksi missään vaiheessa.
...vielä ihan samanlainen.

Ja Noonan virallinen nimi sopii niin Noonalle... Lauran kuvaus:
Anyer.
Anyer on itse asiassa kaupunki, mutta se ei ole tämän nimen alkuperä sitten laisinkaan. Eräässä projektissa oli mukana aikoinaan ystäväni kehittelemä susihahmo nimeltään Anyer. Tällöin nimi tarkoitti keksityn kielen mukaan villiruusua, mikä on oikein kaunis merkitys kauniin pennun nimelle. Tämän hahmon nimi on jostain syystä jäänyt varsin voimakkaasti mieleeni, se on niin kauniin kuuloinen ja näköinen nimi. Hahmona Anyer oli muistini mukaan melko lailla black & tan-väritteinen, hyvin iloinen, energinen ja ystävällinen luonne.

Toivottavasti nimi on enne, ja tästä neidistä kasvaa viehkeä ja miellyttävän luontoinen persoona!
... Noona on aina, aina niin iloinen. Ihan sama mitä tehdään, hyvällä mielellä pentu on aina. Energinen, ei kai toi muuta olekaan? No ei ainakaan rauhallinen. Ystävällinen luonne sopii niin hyvin. Noona on aina ystävällinen kaikkia kohtaan, en usko että pentu näyttäisi hampaat vaikka toinen koira yrittäisi tappaa Noonan. Noona ei vaan tunne sanaa ilkeä tai vihainen, tai ei ainakaan osaa olla sellainen. Ei ole ainakaan hampaat näkynyt vielä tähän asti, vaikka toinen vastaan tuleva koira olisi vihainen niin pentu heiluttaa häntäänsä ja haluaisi leikkiä. Muut koirat saa ottaa luut ja syödä Noonan ruoat pentu vaan epätoivoiseti siirtyy sivulle. Vaikka Noona on ystävällinen niin se ei tarkoita ettei se osaisi olla ärsyttävä tai kiustata muita koiria. Sitä se vasta osaa.
Katsoin kaikki pentu videot läpi ja huomasin että pentu käyttäytyy vielä ihan samalla tavalla, mutta ei ole enää yhtä humalan näköinen liikkuessaan kuin kolme viikkoisena.
>>Noona 3 vko (c) Laura Pitkänen
>>Noona 4 vko (c) Laura Pitkänen

Noona 2.7.2011 (c) Laura Pitkänen
Noona 21.10.2011

Kiitos Lauralle, Mintulle, Kristinalle ja Magnukselle tästä ihanasta hirviöstä prinsessasta! :)


Ensi vuoden tavoitteet ilmestyvät vasta ensi vuonna tänne! :)
Kiitos mahtavsta vuodesta, ensi vuonna jatketaan reippaasti taas!
Hyvää Uutta Vuotta 2012! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti