sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Tästä se kaikki alkoi...

Löysin vanhan videon missä Noona menee putkeen ensimmäistä kertaa. Oli se niin pieni ja söpö (8
Voi sitten muistella myöhemmin että tästä meidän agiura alkoi. :)

Pihalla olen käynyt treenamassa vähän agia. On kyllä mennyt niin hyvin, pienen pieni tauko teki hyvää :)
Tänään kävin tekemässä suursiivouksen LSK:n kentällä. Yhdessä Pamelan, Sarin ja Penttin kanssa tyhjensimme koko agikontin ja tokokopin, ja korjattiin esteitä. Koirat saivat juosta vapaana ja riehua yhdessä. Noona on kyllä pikkasen rakastunut pyreneittenpaimenkoira Purnuun.
Kannatti olla ahkera koska palkaksi tarttui mukaan uusia esteitä kotikentälle ;) Muun muassa vanha putki ja putken tuet jotka olisivat muuten päättyneet jäteasemalle. Ei maailman pisin putki mutta vähän parempi kuin ikean putki ainakin. Sain myös lainata seuran vanha pussi koko talveksi, eli pääsee reenaamaan kunnon pussin kanssa. Kati toi myös seuran vanhat kepit tänään mulle, joten saadaan nekin kuntoon!
Päätin myös treenata puomia tänään, otin yhden osan ulos ja pistin pöydän päälle. Hyvin pentu osasi hakea oikean paikan. Turhan hitaasti kuitenkin menee... Tein tyhmän virheen. Kotona pentu vetää puomin sellaisella vauhdilla ettei ehdi jarruttaa, joten aloin kieltää. Nyt pentu sitten hiipii että ehtisi pysähtyä, grrr. Pitää heti korjata se asia, koska haluan että pentu tykittää puomin täysin ja jarruttaa täysin.
Pamelan kanssa treenattiin myös tokoa siivouksen jälkeen. Vitsi miten hyvin pentu keskittyi tänään! Ensin harjoittelin merkkiä, paikan hakua ja vauhti merkkiä.
Pamela toimi kouluttajana ja yritti neuvoa parhaansa mukaan. Halusin että joku seuraa jos pentu tulee sivulle liian vinosti. Ensin pentu hösli ja pomppi. Otin kerran namin kanssa ja puppy rauhoittui. Pamelan mukaan pentu istuu suorassa, joten jee :)
Otin myös seuraamista, tähän asti kävelen ainoastaan parisen metriä. Pitää alkaa reenata lisää koska nyt pentu pysyy hyvin ja pitää kontaktia. ;)
Pamela treenasi kaukoja ja päätin samalla treenata odottamista ihan siinä vieressä. Wau, pentu pitää katsekontaktia koko ajan, välillä tuntuu oikein siltä että pitää itse katsoa poispäin koska alkaa ahdistaa. :D Etutassut välillä tärisi jos Pamela pyysi Dexin vaikka sivulle tai maahan, mutta pysyi kuitenkin!
Pistettiin koirat odottamaan yhdessä vierekkäin. Taas pentu tujotti koko ajan, vaikka Dexi vinkui ja välillä katseli Noonaa päin. On se hieno :)
Lopussa teimme vierekkäin nopeita maahanmenoja, niin että pentu heitti etutassut maahan. Toimii kivasti :)
Bellan kanssa tein temppuja ja neiti oli yli-onnellinen :) Käytiin yhdessä Pamelan ja boxeri Dexin kanssa pienen metsälenkin.

Tosiaan päätin lopettaa tauon. Kati oli menossa Nina Mannerin agivalmennukseen 26.11 mutta sai yllätten muita menoja, joten hän kyseli sitten jospa haluan mennä Noonan kanssa sinne. Mikäs siinä, tottakai otin tarjouksen vastaan, kun vielä sain ostaa sen puolen hintaan! Nyt pitää taas treenata ettei olla ihan urpoja siellä... Tänään iltapäivällä otin vielä pienet treenit pihalla, ja treenasin putkelle lähettämisiä uuden putken kanssa.
Muita valmennuksia on myöskin tiedossa, mutta enpäs vielä tässä vaiheessa paljasta enemmän ;)

Illalla talo oli täynnä vieraita ja Noona viihdytti vieraat iltahepulilla taas kerran... Meni hakemaan ainakin kolme vinkulelua ja pakotti vieraat heittämään lelut ihan koko ajan. Piti vielä oikein hienon konsertin vinkulelujen kanssa, melkein kuulin mitä vieraat sanoivat illan aikana. Noona huoleti myös siitä ettei ainakaan olisi liian tylsää, kaikki vieraat nimittäin meinasivat saada sydänkohtauksen kun Noona näytti miten syödään broilerinsiipiä parissa sekunnissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti