torstai 17. marraskuuta 2011

Ahkera shetlantilainen ja omistaja!

Ollaan tehty vähä sitä sun tätä. Kepit edistyy hmm... ihan kivasti. Maanantaina treenasin kepit etupihalla koska siinä en enemmän tilaa. Harjoittelin lähettämistä sekä itsenäistä pujottelua. Otin melkein kaikki verkot pois, mutta alkuun ja loppuun jätin vielä kaksi osaa. Pentu yritti päästää helpolla ja karkasi monta kertaa lelun luokse. Oli aika hankala tilanne kun yritin saada pentu meneään mutta myöskin tarkistaa sitä ettei pentu saa palkan jos tekee väärin. Päätin sitten kieltää jos pentu teki väärin. Toimi mutta pentu alkoi mennä tosi hitaasti kepit, oikein näki kuin herneaivot kävi kuumana ja pentu keskittyi oikein kunnolla että jokainen väli menisi oikein... Ei hyvä. Jätin kepit siihen ja päätin miettiä miten vosisin korjata tämä ongelma.
Keskiviikkona päätin kokeilla uudestaan, mutta palkaksi käytin kissanruokaa joka oli purkissa missä oli kansi. Toimi alussa, pentu ainakin hoksasi sen että kannattaa tehdä loppuun saakka. Ongelma on vaan siinä että kestää kauan ennen kun ehdin avaamaan purkin ja pentu saa palkan, ja vauhti hidastuu. Lopuksi pentu ei enää suostunut syömään kissanruokaa vaan meni hakemaan lelun. Yllättävää! Heti kun pistin lelun niin pentu karkasi taas.... Kokeilin sitten heittää lelun, ja se toimi. Ongelma on vaan siinä kun heittää lelun että pentu ei hakeudu eteenpäin.... Päätin taas lopettaa ja miettiä miten kokeilen jatkossa.
Tänään sitten löysin hyvän ratkaisun! Ensin mä opetan pennun siihen että aina heitän lelun, ja sitten kun pentu aina tietää että se lelu kyllä tulee sieltä niin voin alkaa tehdä taas sitä että jättäydyn taakse! Tänään treenasin niin että heitin lelun ja toimi ainakin tähän asti! :) Muita ideoita otan mielellään vastaan!
Otin videolle keskiviikon treenit.
   Keskiviikkona treenasin myös putkelle irtomisia ja vähän takaleikkauksia. Omat jalat oli niin kipeät että en pystynyt kunnolla juoksemaan, joten oli pakko treenata jotain rauhallista. Putken kanssa haluan että pentu lukitsee sen, ja suorittaa esteen loppuun saakka vaikka itse jatkan matkaa seuraavalle esteelle. Tässä video.
   Tässä vielä video kun pentu menee niin hienosti takaleikkauksen poispäin kääntymisen kera!

Omistaja on myöskin ollut ahkera ja oppinut uutta! Viime viikolla aloitin taas nyrkkeilymisen, ja voi että miten huono kunto mulla onkaan... Hävetti oikein kunnolla. Hauskaa oli kuitenkin ja jälkeenpäin oli kyllä niin rento ja rauhallinen fiilis! Kyllä se kunto taas kasvaa, yhden treenin aikana polttaa noin 700-800 kaloria.
    Tiistaina oli sitten helvetin vuoro. Kerroin jo aiemmin että aloitan käymään juoksutreeneissä.... Tiistaina oli sitten ekat treenit. Albert päätti kokeilla millainen kunto mulla on. Ensin lähdettiin juoksemaan, noin kahden kilsan lenkki. Samalla Albert seurasi mun juoksutyyliä. Olen kyllä tiennyt että juoksen kuten pingviini, ja hän sitten neuvoi miten pitäisi juosta. Vauhti kyllä oli ihan erilainen sen jälkeen kun osasin käyttää kädet oikein! Seuraava harjoitus oli kamala. Ensin juoksin 50 metriä ja kiihdytin koko ajan, sen jälkeen 50 metriä täysin ja taas 50 metriä hidastaen x 5. Tässä vaiheessa olin ihan kuollut, ja sitä paitsi oli pakkasta ulkona joka ei hirveästi helpottanut mun oloa. Jatkettiin ja seuraava harjoitus oli sivulle juoksemista. Piti juosta 50 metriä yhteen suuntaan ja 50 metriä toiseen suuntaan x 5. Tässä vaiheessa olin kuollut jo toisen kerran. Jatkettiin, tämä harjoitus on vaikea selittää mutta voin yrittää. Piti siirtää yksi jalka kerrallaan hyppien/juosten sivuttain ensin 50 metriä yhteen suuntaan ja 50 toisen suuntaan x 5. Sitten olin vuorossa takaapäin juoksua, 100 metriä x 2. Melkein itkin tässä vaiheessa mutta luvassa oli vielä "menninäisen askeila" 100 metriä x 2. Oli todella rankkaa kävellä menninkäisen askelia, ja tuntuu vieläkin jaloissa. Lopussa juostiin vielä noin kilsan lenkki.
Albert ei antanut kovin hyvää palautetta mun kunnosta, mutta hän oli sentään positiivinen ja sanoi että asian voi korjata... Treenien jälkeen menin suihkuun ja siellä tuli sitten yskittyä verta, keuhkot eivät olleet kovin innoissaan treenien jälkeen vissiin...? Ihan sairaan rankat treenit, varsinkin kun joutui tekemään täysillä koko ajan kun toinen seisoi vieressä huutamassa. Jälkeenpäin oli kyllä todella mahtava fiilis!
     Keskiviikkona oli taas nyrkkeilyn vuoro, oli todella mukavat treenit ja kunto oli jo pikkasen parempi taas ;)

Tänään treenasin vähän tokoa. Sivulle tuloa harjoittelin ja kontaktin pitäminen. Pentu on kyllä niin taitava pitämään kontaktia! Tein vielä helpot kontaktitreenit mutta kohta voi jo alkaa vaikeuttaa. Haluan että pentu pitää hyvin kontaktia ennen kun aloitan kunnolla treenaamaan seuraamista. Sivulle pentu tulee ainakin mun mielestä oikein kivasti, vähän kyllä pomppii mutta mulla onkin nami kädessä joten... Tässä video pätkä.
    Merkkiä harjoittelin myös, kivasti pentu on tajunnut idean. video
    Noutoa otin pitkän tauon jälkeen, kivasti sekin menee. Nouto harjoittelen paloissa, tähän asti olen ainoastaan tehnyt vauhtinoutoa mutta jatkossa tulen myös treenaamaan pitämistä. video


Pentu on myös oppinut ottamaan koppia, joten sekin piti ottaa videolle! :)
Noonalla on tapa haukkua kun innostuu. Noonasta on tullut pallohullu joten olen sen yhteydessä alkanut harjoitella sitä että pennun pitää olla hiljaa vaikka kuinka tekis mieli haukkua. Tahalleen ärsytän pentua niin paljon että se haukkuu kerran että pääsen kertomaan että se on väärin, sen jälkeen pentu on oltava hiljaa vaikka kuinka tekee mieli haukkua. Voi sitten treeneissä alkaa käyttämään tätä (paitsi agissa se on ihan mahdotonta...). video

Meillä on yksi ärsyttävä ongelma Noonan kanssa... Pentu oli jo yhdessä vaiheessa melkein sisäsiisti, tosi harvoin sattui vahinko. Tarkoitus on että pentu jatkossa tulee syömään ainoastaan kerran päivässä illalla. Muutin äskettäin pennun ruoka ajat niin että se saa aamuisin pienen annoksen ruokaa ja illalla 18-21 välillä toisen isomman annoksen. Sisäsiisteys on melkein kun olematon sana nykyään... Illalla pentu käy lenkillä ja välillä ei tee mitään, sitten tulee sisään ja saattaa jopa illan aikana kusta kaksi kertaa sisälle. Aamulla saattaa käydä samoin. Toivon että tämä on väliaikainen juttu joka kohta menee ohi, todennäköisesti pentu on niin sekaisin siitä että ruoka ajat meni täysin uusiksi.
Pentu oli hyvin viisas yksi päivä, oli päivän aikana saanut roskiksen auki ja syönyt yhden (kokonaisen!) homehtuneen lenkkimakkaran. Onneksi pennulla on mitä-vaan-kestävä-maha ja illalla oli ehkä hieman isompi kasa kuin normaalisti :)

Ainiin vielä yksi asia! Yritän päästä mukaan etsijäkoira alkeiskurssille Noonan kanssa joka alkaa keväällä Helsingissä. Olen kerran kokeillut Bellan kanssa ja oli todella mielenkiintoinen harrastus, nyt kun on kohta ajokortti niin olisi mahdollisuus alkaa treenaamaan kunnolla. Eli ensin on viiden kerran alkeiskurssi, sen jälkeen pitää vähän aikaa treenata treeniringissä. Treenirinki harjoittelee epäsäännöllisesti erilaisissa paikoissa. Sen jälkeen saa osallistua jatkokurssille joka on taas viiden kerran juttu. Sitten pitää tottakai jatkaa treenaamista treeniringissä, jos koira on pätevä ja suorittaa yhden etsijäkoira tokokokeen niin saa alkaa toimimaan tosi tilanteissa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti