tiistai 8. marraskuuta 2011

Niskasta kiinni

Tauko ei oikein onnistu kauhean hyvin... Paniikissa odotan jo että treenit alkaisivat taas. Monster Noona on niin kovassa iskussa, että kohta pitää iltasin evakuoida koko taloa ja jättää hirviö sinne pariksi tunniksi riehumaan. Tauko ja Noona ei oikein sovi samaan lauseeseen... Tänään luovutin ja otin noin tunnin tokotreenit Noonan kanssa ja vähän tein temppuja Bellan kanssa siinä samalla. Kyllähän penneli tokoili niin loistavasti! Merkkiä otin ja pentu on tajunnut miten hakea oikean paikan, vielä pitää oppia sen että jää siihen seisomaan. :) Treenasin myös sivulle tuloa eri kulmista ja matkoista. Voi vitsi pentu osasi hakea niin hienosti, kuka on käynyt salaa opettamassa pentua?! Vauhtia pitää vielä saada lisää, mutta tänään aloitin lopussa palkkaamaan lelun kanssa ja heti oli jo vähän parempi vauhti.
Otin myös pentu luokse tuloja, ensimmäistä kertaa niin että jätin pennun odottamaan. Olen tähän asti treenannut erikseen odottamista ja luoksetuloa, mutta nyt olin yksin joten oli pakko yhdistää. Vauhdilla vaava tulee ja hyökkää lelun kimppuun. Kokeilin erilaisia vaihtoehtoja, ensin palkkasin ihan tavallisesti eli lähdin juoksemaan lelun kanssa ja pentu sai saalistaa mut. Tein myös välillä sellaisia harjoituksia että kun pentu oli suurin piirtein siinä kohdassa missä pitää alkaa kääntyä ja tulemaan sivulle, niin lähdin juoksemaan eteenpäin ja pentu sai saalistaa taas. Näin pitäisi saada aikaiseksi tiukka ja nopea käännös. Tein myös välillä niin että heitin lelun taaksepäin ja pentu sai juosta mun ohi hakemaan sen. Ja kokeilin vielä silleen että vein lelun vähän matkaa mun taakse ja näytin pennulle missä lelu on, pentu sai sitten juosta mun ohi hakemaan lelua. Kaikki vaihtoehdot toimi joten jatkossa voi treenata vaihtelevasti. :)
Maahanmeno on oikein lupaava tässä vaiheessa, pentu on tajunnut sen että pitää lämättää molemmat etutassut nopsasti maahan.
Treenasin myös odottamista ja Bella sai toimia avustajana. Jätin molemmat koirat odottamaan ja Bella toimi häiriötekijänä siinä vieressä. Ensin odotin niin pitkään kunnes alkoi tuntua että kohta Noona karkaa, ja menin takasin palkkamaan. Toistin pari kertaa ja toimi. Pidensin vähän matkaa ja aikaa, ja samalla menin itse kyykkyyn. Pentu ei kestänyt ja karkasi. Jouduin toistamaan noin neljä kertaa kunnes pentu alkoi uskomaan, ja pysyi sitten hienosti.

Bellan kanssa tein kosketus treeniä. Lähetin neidin koskettamaan erilaisia asioita, ja Bella oli niin innoissaan!! Mahtava pupu :) Tein myös nouto harjoituksia, ja Bellan piti noutaa sen mitä heitin menemään. Heitin muovisia kukkaruukkuja, metalliesineitä ja kaikkea muuta mitä autotallista tarttui käteen. Bella on kyllä niin kiltti ja tuo kaiken takaisin, vaikka välillä irvisteleekin kun joutuu jotain epämielyttävää noutaa.
Noonan kanssa tein lopussa saman tyyppisen harjoituksen, mutta olin itse kyykyssä ja leikin esineillä kunnes pentu kiinnostui ja lähti hakemaan. Vedin sen jälkeen lelu esiin ja pentu teki hienosti vaihtokaupan. :)

Otsikko liittyy muhun tällä kertaa taas. Olen päättänyt että otan itseäni niskasta kiinni ja alan taas treenaamaan itseäni kunnolla, pakko tunnustaa että olen lihonnut viisi kiloa kesän jälkeen. Huomenna alkaa nyrkkeilytreenit, ihanaa! Albert on myös luvannut että alkaa kerran viikossa vetämään mulle juoksutreenit, hän on menestynyt juoksija sekä lyhyillä että pitkillä matkoilla ja sulkapallo pelaaja. Tehdään kaiken maailman juoksutreenejä että olisin vähän nopeampi agiradalla. Luvassa on siis paljon piinaa, jeejee! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti