tiistai 22. marraskuuta 2011

Pikkujoulukävely


On iskenyt kauhea lenkki innostus, mutta sehän ei haittaa yhtään! :) Torstaina ja perjantaina pidettiin vapaata ja käytiin ainoastaan lenkillä. Lauantaina oli sitten taas seuran joka vuotinen pikkujoulukävely. Olin aamulla töissä ja belgianpaimenkoira Tico oli mukana työpaikalla. Päätin sitten ottaa Ticokin mukaan kävelylle. Ticoa menen hoitamaan 8-17.12 joten oli hyvä että Noona ja Tico saivat tutustua vähän paremmin, koska Noona tulee mukaan hoitamaan Ticoa. Bella lähti mommolaan äidin kanssa, joten otin ainoastaan Ticon ja Noonan mukaan. Paikalle saapui ainakin yli kaksikymmentä koiraa ja vielä enemmän ihmisiä, joten oli oikein kunnon kokoonpano tänä vuonna! Teimme yli tunnin lenkki, rauhalan, harjun ja kaupungin kautta. Kävelyn lopussa oli sitten tarjoilla glögiä, pipareita, joulutähtejä ja koirille pienet namipussit. Molemmat koirat osasivat käyttäytyä oikein mallikaasti, ja Noona sai hyvää palautetta että on niin reipas ja rohkea. :) Noonan kanssa oli ainoastaan pikkasen haastetta lopussa kun kaikki herkut olivat niin hyvin tarjoilla, ja Noona löysi hyvän uhrin nimittäin pikkupojan joka aina välillä "tiputti" pipareita joka Noona hoiteli sekunnin sisällä... Koirat olivat koko ajan kytkettynä lenkin aikana joten huomasin että pentu oli vielä täynnä virtaa lenkin jälkeen. Anne lähti sitten lenkkiseuraksi katukoirien Barrin ja Rohon kanssa. Kävelimme vielä yli tunnin lenkki ja lenkin lopussa tuli vastaan Marita ja collie Hani ja jatkoin vielä matkaa heidän seurassa. Tulipa tehty yli kolmen tunnin lenkki!


Melkein koko poopo kasassa. Tico ja Noona on ihan keskellä. (c) Pamela
Noonan bongaa piparipojan vieressä... (c) Pamela
 Sunnuntaina oli luvassa LSK:n talvitreenit Porvoossa. Kati tuli hakemaan aamulla ja lähdettiin ajamaan Porvoota kohti. Teimme mukavan lenkin aurinkoisessa säässä. Hallin ovi toimii koodilla, mutta vaikka yritimme kuinka monta kertaa tahansa niin ovi ei auvennut. Kati soitti omistajalle joka sitten ilmoitti että tänään on sähkökatkos hallissa... Kati räjähti täysin ja omistaja pahoitteli ja kertoi että tämä tieto tuli hänellekin niin vähän aikaa sitten (= kaksi päivää sitten) että ei ole kerinnyt ilmoittaa. Ei siinä vaiheessa voinut muuta kuin ajaa kotiin takaisin. Korvaukseksi saimme yhden ilmaisen treenikerran + kolme tuntia ylimääräistä treeniaikaa. Ei paha!
Ärsytti niin paljon että vedin oikein pitkän lenkin aamupäivällä, ja lenkin jälkeen ei enää ärsyttänyt yhtään!

Treeniryhmä lenkillä, russeli Roope, mopsi Asta ja Noona!

Oona & Ella
Maanantaina treenasin kontaktit ja vähän tokoa, Noona oli ihan innoissaan! Pentu teki kaiken niin vauhdilla ja täpinöissään. :) Päivällä tein pitkän lenkin metsässä ja illalla kävimme uudestaan metsässä äidin kanssa.

Tänään kävin pihalla treenaamassa Noonan kanssa. Kokeilin kepit taas sillä tavalla että heitin lelun, toimi kyllä niin loistavasti! Harjoittelin myös irtomista ja sekin toimi vallan mainiosti! Kävin sen jälkeen vetämässä pitkän lenkin Valkoon asti ja takaisin.

On kyllä niin ihanaa kävellä Noonan kanssa, muistan vielä kun Noona oli ihan pentu ja pelotti aina päästää riiviö vapaaks koska oli niin pirun nopea ja aina menossa johonkin suuntaan. Bella oli täys vastakohta pentuna, uskalsin pitää vapaana melkein missä tahansa koska pentu pysyi aina lähellä. Bella alkoi vuoden iässä rohkaistua ja silloin alkoi olla hankalampaa pitää vapaana, Noona taas oppii joka päivä paremmin ja paremmin kävelemään vapaana ja nyt uskallan ja melkein missä tahansa pitää riiviö vapaana. Kyllä riiviö on vieläkin pirun nopea ja aina menossa johonkin suuntaan, mutta kuuntelee tuhat kertaa paremmin ja reagoi salaman nopeasti! Yksi pieni "hit" niin pentu tekee täyskännöksen ja tulee luokse, harvoin joutuu kahta kertaa kutsua... Olen käynyt Noonan kanssa reenaamassa nopeita luokse tuloja. Pentu rakastaa lintujen jahtaamista, ja Sahaniemi on aina täynnä lintuja. Ensin päästän pennun jahtaamaan lintuja, mutta aina kun kutsun pennun on tultava nopeasti mun luokse. Toimii todella hyvin, ja pentu on aina ihan täpinöissään! :)
Ainiin sisäsiiteys toimii taas! Pikku vahinko sattui viimeksi torstaina. :)

Noona menossa jahtaamaan lintuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti