sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Nina Mannerin agilityvalmennus 26.11.2011

Eilen oli luvassa agilitya Kotkassa Noonan kanssa ja kouluttajana toimi Nina Manner. Kävin tuuraamassa Katia&Roopea, joten kiitos heille siitä! :) Oli neljän hengen ryhmä ja kahden tunnin treenit. Rata oli haastava, ja Noonan kanssa helpotin jotkut kohdat ja tein pienissä pätkissä. En meinaa millään pysyä mukana varsinkin kun pentu ei vielä osaa niin hyvin itse hakea niin se kysyy koko ajan. Hyvin meni kuitenkin ja hauskaa meillä oli! :) Pakko myöntää että olen erittäin tyytyväinen siihen että miten hyvin pentu osaa päällejuoksut, itse voin juosta suoraan eteenpäin ja ainoastaan näyttää kädellä. Kiitos Juhalle siitä, hän tosiaan opetti sen meille niin hyvin. Vielä enemmän voisin jossain kohdissa luottaa pentuun, se kyllä osaa yllättävän paljon.

Ratapiirros esteet 1-31
Noonan kanssa tein ensin pätkä 1-5, mutta helpotin sen verran että vaihdoin putkenpään. Mun mielestä toi pätkä ei vaikuta kovin vaikealta, mutta oli se. Varsinkin toi putki, kukaan ei viissiin onnistunut siinä kohdassa meidän ryhmässä, joten en edes lähtenyt kokeilemaan Noonan kanssa. Noonan kanssa meni oikein kivasti, vielä pentu hakee paljon tukea koska ei tosiaan vielä osaa niin hyvin edetä. Päällejuoksu meni tyylikkäästi ainakin mun mielestä!

Toinen pätkä oli sitten esteet 5-7, joka meni aivan loistavasti! Sen jälkeen harjoittelin takaleikkauksen alkeet ja ensimmäisen kierroksen aika loppui siihen.

Tauon jälkeen tein sitten esteet 13-17, joka oli todella todella haastava pätkä! En selvinnyt siitä vaan piti ottaa osissa. Hyvin pentu meni mutta vaikea pätkä tosiaan.

Seuraava pätkä oli esteet 19-23, joka myöskin oli vaikea pätkä. Ei ihan pärjätty siinäkään, ja ehdin kokeilla kaksi kertaa kunnes aika loppui kesken joten oli pakko lopettaa.

Kiitos Johannalle joka kuvasi meidän treenit! Tein pienen yhteenvedon, olkaa hyvät! video

Tosi hyvää palautetta saatiin sekä Ninalta että muilta joka oli paikalla seuraamassa treenejä. Taas sai kuulla että pentu on ihana pakkaus, joka on täynnä vauhtia ja tekemisen intoa! :)

Oli todella antoisat treenit, ja vaikka en koko rataa mennytkään niin rataantutustumisessa käytiin läpi kaikki kohdat ja sain hyviä neuvoja. Ajattelin että voisin joku päivä kokeilla Bellan kanssa, ja kysyä jos saisi lainata Wiima ja kokeilla myöskin Wiiman kanssa! :)

Ajattelin että jatkossa voisi nyt treenata, esteen hakuisuutta, irtoamista ja etenemistä. Rimat voisi alkaa nostaa pikkasen, ettei pentu opi että voi vaan rynnätä niitten läpi. Lyhyitä vauhtipätkiä jotka sisältävät pikkasen tekniikkaa. Vauhti on mutta haluan vielä enemmän, joten panostetaan nyt siihen! Puomin voisi pikku hiljaa alkaa tekemään kokonaisena. Kepit voisi taas jäädä vähän tauolle ja jos tekee niin korkeintaan parisen toistoa, ettei selkä mene pilalle. Fyssarille Noona pääsee luultavasti tammikuussa :)
Tulevalla viikolla pidetään agility taukoa torstaihin asti, koska sen seuraavalla viikolla on luvassa paljon agilitya!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti