maanantai 10. lokakuuta 2011

On sattunut oikein kunnon läpimurto tokon suhteen!

Risteily meni hyvin vaikka perjantai oli aikamoinen helvetti. Itse pystyin kuitenkin pitämään hauskaa vaikka olo ei ollut ihan huippu hyvä. :D Lauantai iltana alkoi heikottaa ja kuume alkoi nousta. Buranan voimalla jaksoin jorata koko yön ja aamulla oli sitten niin paska olo että hellurej. Tänään jäin kotiin lepäämään ja toivottavasti olen kunnossa keskiviikkona ettei tarvitse jättää akatemia treenit väliin! Oli huippu hauska risteily kuitenkin :)
Koirat oli niin onnellisia kun saavuin kotiin, Noona oikein kiljui ilosta. On se niin kiva tulla kotiin kun tietää että ainakin joku on iloinen :)

Eilen illalla kun oli vähän parempi olo päätin sitten vähän tokoilla Noonan kanssa. Harjoittelin maahanmenoa. Vihdoin alkoi pentu tajuta mistä oli kyse ja ilman mitään apuohjausta pentu alkoi mennä maahan käskystä ja pysyi siinä kunnes annoin vapautus käskyn! jeeiij!
Ajettiin myös autoa tyttöjen kanssa. Käytin lego autoa ja Bellan piti ajaa autoa tassun avulla ja Noona taas ajoi autoa kuonon avulla. Huomasin eilen miten paljon kehusanat merkitsevät Noonalle. Noona oppi ajamaan autoa noin metrin kuonon avulla ja palkkasin ainoastaan sanojen avulla, pentu teki oikein ja kehuin. Noona katsoi ylös heilutti häntää ja jatkoi ajamista. Toistin monta kertaa peräkkäin ja joka kerta pentu oli yhtä innoissaan ja jatkoi ajamista. Vasta lopussa annoin yhden namipalan ja se riitti :) Bella taas teki oikein ja kehuin, Bella katsoi ylös ja käskin uudestaan ja Bella teki taas. Kokeilin taas silleen että ainoastaan kehuin mutta nyt ei enää toiminut. Neiti oli sitä mieltä että teepäs itse, jos en saa namia niin en tee. Joten jouduin antamaan namipalkkaa Bellalle aina välillä että Bella tekisi innolla koko ajan. Paimennuskoiran ja pystykorvan ero tuli aika selvästi esille. Noonan mielestä tärkein asia on että minä olen tyytyväinen siihen että mitä se tekee ja että se saa tehdä jotain, ja se riittää palkaksi. Bella taas ei välitä yhtään siitä että mitä mieltä minä olen vaan tärkein asia on että Bella hyötyy jotain siitä että se tekee tietyn asian.


Tänään oli jo selkeästi parempi olo joten vedin 3x15 minuutin tokoreenit. Otin oikein tehotreenit ja käytin klikkeriä apuvälineenä. Mainitsin jo aikaisemmin että meidän sivulle tulo on aika heikko, päätin sitten muuttaa harjoitustapaa kokonaan. Päätin googlata erillaisia treeni vaihtoehtoja ja löysin yhden sopivan tavan miten voisi lähteä treenaamaan. Käytin kosketusalustaa apuvälineenä ja palkkasin heti kun Noona kosketti etutassuilla ja seisoi suoraan mun edessä. Sen jälkeen otin askeleen oikealle ja palkkasin heti kun koira siirsi takajalat oikealle. Ei kestänyt kauan kunnes pentu osasi kävellä kokonaisen kierroksen niin että se ainoastaan siirsi takajalat. Sitten seisoin itse paikalla ja odotin että pentu alkoi tarjoamaan takajalkojen siirtämistä, palkkasin heti kun Noona teki sen. Jätin kosketusalustan pois. Kokeilin pyytää sivulle ja vähän avustin käden kanssa missä ei ollut namia! Toimi!!! Noona tuli sivulle joka kerta kun pyysin ja vihdoin, vihdoin tajusi mistä oli kyse! Oli kyllä sellainen onnenhetki että voivoi! :) Pidän namin ja klikkerin oikeassa kädessä ja kuitenkin pentu tulee niin nätisti sivulle, mutta palkkaan kyllä vasemalla kädellä.
Treenasin myös seuraamista joka toimi hyvin, välillä pentu pomppii ilmaan mutta klikkerin avulla pentu alkoi tajuta että pitää kävellä neljällä jalalla että nami irtoaa.
Harjoittelin myös maahanmenoa liikkeestä ja perusasennosta ja hyvin meni.
Rauhoitu-käskyä olen myös treenannut viltin avulla. Vien Noonan sinne ja käsken rauhoittumaan ja pennun on oltava siinä kunnes vapautan sen. Jos karkaa niin vien takaisin. Pikku hiljaa otan viltin pois ja pennun on pysyttävä paikalla kunnes saa luvan poistua.

Vihdoin alkaa tuntua siltä että on sattunut oikein kunnon läpimurto tokon suhteen, nyt olen myös paljon innokkaampi treenaamaan kun pentu tajuaa mistä on kyse. Herneaivo-Noona alkaa osata jotain :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti