maanantai 5. syyskuuta 2011

Syysskabat 3.9.2011

Lauantaina oli vuorossa syysskabat Purinalla. En muista milloin viimeksi on jännittänyt yhtä paljon? Onhan siitä vähän aikaa kunnes viimeksi kisasin ja treenasin kunnolla Wiiman ja Samban kaa. Ekan radan juoksin ainoastaan Wiiman kaa joka oli agirata ja tuomarina toimi Zeljko Goran. Alussa en tiennyt miten olisin pitänyt lähteä ohjaamaan Wiimaa, lainakoiran kaa on aina niin vaikeeta tietää että mitä se osaa, miten nopeasti se liikkuu ja miten hyvin se irtoaa. Lähdin sitten tutustumaan rataan ja alkoi pikkasen tulla parempi fiilis radan suhteen. Olin seuraava vuorossa ja yhtäkkiä alkoi sataa ihan hullun lailla. Kaikki juoksivat sadetta pakoon, myöskin tuomari joten päätin itsekin mennä suojaan. Ärsytti aivan älyttömästi koska oli niin hyvä fiilis just ennen kuin piti mennä radalle mut sit joutuikin pitämään taukoa... No päästiin vihdoin radalle.
Päässä pyöri vain että muista jarruttaa muista jarruttaa. Muistin jarruttaa ennen tokaa hyppyä, mutta liian voimakkaasti ja Wiima tiputti riman... äääh! Siinä kohtaa tuntui jo siltä että koko homma kusee koska onnistuin jo sähläämään ennen tokaa hyppyä. Jatkettiin kuitenkin matkaa eteenpäin ja ratahan alkoi sujua oikein mallikaasti. Unohtin radan ainoastaan kerran, unohdin että piti tehdä valssi mutta sain tilanteen nippanappa pelastettua, hehe! Tulos oli vitonen, se tyhmä rima jonka menin söhläämään. :D Ei tainnut sujua rata niin hyvin monille muillekaan koska Wiima oli kolmas ja päästiin palkintopallille!? Ihan mukava yllätys :)
Seuraava rata oli myöskin agirata ja tuomarina toimi Seppo Savikko. Oli ihan toivoton fiilis rataantutustumisen aikana, oli niiin lähellä etten lähtenyt pois sieltä. :D Perjaatteessa oli mukava rata, mutta ei Wiiman kaa. Välillä piti painaa kaasua täysin ja välillä oli aivan liian monta takaakiertoja meille. Yhtäkkiä muistin pari juttua mitä olin perjantaina treenannut ja heti sain hyvän fiiliksen ja oikein kunnon tsemppi päälle! Lähdin radalle oikein taistelufiiliksellä, ja tsemppasin ja tsemppasin, takaakierrokset valui ja valui mutta sain koiran käännetty kuitenkin juuri ja juuri ajoissa. Kaikki pahimmat kohdat olivat ohi, ja mulla oli niin voittaja tunne... vähän liian aikasin. Aina pitäisi tsempata loppuun saakka eikä juhlia liian aikasin.... Puomin jälkeen lähetin Wiiman kiertämään yhtä hyppyä, en vetänyt kunnolla ja koira valui liian pitkälle ja saimme kiellon siitä... äääh. Taas vitonen, ja taas niin tyhmä vitonen. :D Sijoitusta en muista enää.
Sama rata oli sitten tiedossa Samban kaa. Muutin pari kohtaa ja mieli oli ihan toista luokkaa kuin mitä oli silloin kuin menin Wiiman kaa. Jos selvisin melkein Wiiman kaa niin miksen pärjäisi Samban kaa? Niinhän siinä sitten vain kävi että juostiin nollarata ja oltiin kolmansia! ;)
Viimeksi oli sitten vuorossa hyppis. Aika jännä rata, ja pitkään mietin että mitenköhän lähtisin ohjaamaan. Rata tuntui oikeastaan helpolta mutta vähän pelotti että mitä Wiima ja Samba osaa... luotin sitten siihen että Annika on opettanut niitä hyvin ja päätin että vedän riskillä ja kokeilen. Alku oli todella kiva tykkäsin kovasti. Keppikulma oli haastava (ainakin mulle) ja hyppy keppien jälkeen. Päätin sitten luottaa siihen että koirat osaa kepit, mun vaikein tehtävä oli antaa niitten tehdä kepit rauhassa ja itse ilman että menen sinne sähläämään.
Wiiman kanssa onnistuin alussa, ainakin omasta mielestäni älyttömän hyvin, kepit sujui niin mallikkaasti. Perhana menin sitten unohtamaan radan... Taas unohdin tehdä valssi ja sen jälkeen koko rata meni ihan miten sattui. En enää saanut otetta ja kaikki suunnitelmat meni ihan päin jotain. Hieno alku ja siitä olen todella tyytyväinen, vähän rumempi loppu josta en ole kovin ylpeä. Saatin hylky siitä radasta.
Samban kaa oli sama rata tiedossa mutta eri tuomarilla ja kentällä. Päätin kokeilla ohjata se kohta toisin missä mokasin Wiiman kaa muuten vedin samalla tavalla. Olin itse tyytyväinen miten meidän rata meni, mutta taas en ohjannut loppuun saakka samassa kohdassa missä mokasin Wiiman kaa.... Kesti vähän ennen kuin sain taas otetta ja rata alkoi sujua. Vitonen oli sitten tulos, mutta jäi hyvä fiilis ja olin tyytyväinen! :)

Wiiman tulokset:
Agirata 1:: vitonen:: 3. sija
Agirata 2:: vitonen:: ?
Hyppyrata:: hyl

Samban tulokset:
Agirata 1:: nolla:: 3.sija
Hyppyrata:: vitonen:: ?
Wiima vitonen 3.sija ja Samba nollarata ja 3.sija


Karvaturrit <3
Sunnuntaina lähdin sitten vaeltamaan metsään, otin kaikki neljä koiraa mukaan ja teimme noin kahdeksan kilsan lenkki. Oli erittäinen hieno päivä ja heinot maisemat. Koirat olivat niiiin superylienergisiä, en kyllä ymmärrä miten mutta meno oli hurja. Välillä mua nauratti niin paljon että oli pakko istua alas. Paras osuus oli että Bella oli niin menossa mukana, en muista milloin viimeksi mommo on vetänyt sellaisia helpulikohtauksia... :D Neljä koiraa ois aika makeeta... ;D

Tänään kävin vielä reenaamassa Noonan kanssa ja Bella taas lähti metsälenkille äidin kaa. Kontaktit alkaa sujua jo silleen että saan juosta Noonan ohi ja koira pysyy hyvin, kepit Noona vetää hyvällä rytmillä joten tästä jatketaan eteenpäin! Mukava viikonloppu takana taas kerran! :)
Sitten vielä... viikon päästä on ensimmäiset kirjoitukset tideossa. Apuva.

2 kommenttia:

  1. Wau onnea! Missä päin te kävitte metsälenkillä? Harjulla tuskin kahdeksaa kilsaa jaksaa ympyrää pyöriä! ;) Mitkä kirjoitukset sulla on tiedossa?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Valkossa käydään usein. No ei ihan mutta melkein pystyy ;) Suomen kuuntelukoe huomenna... :D

    VastaaPoista