torstai 22. syyskuuta 2011

Suunnitelma

Nyt on aikaa joten sitä kannattaa myöskin käyttää. Olen tehnyt treenisuunnitelman ja asettanut tavoitteita, niin ehkä on mahdollisuus edistyäkin.

Agilityn suhteen haluan että Noona osaa:
- hakea kepit eri kulmilta ja mennä ne itsenäisesti
- hakea putkikulmia
- tehdä kontaktit itsenäisesti ja pysyä siinä kunnes saa luvan poistua
- itse haluan oppia ohjauskuvioita ja opettaa ne Noonalle
- Noonalle pitää opettaa lähellä pysymistä, etenemistä ja lukitsemista
Agilityn suhteen haluan itse osata:
- lähteä liikkeelle nopeasti ja oikeassa kohdassa
- ryhmittämistä oikeassa kohdassa
- juosta kunnolla eikä pingviinijuoksua!!
- ohjata kehon avulla eikä äänen avulla...

Tokon suhteen haluan että Noona osaa:

- AVO-liikkeet kunnolla
- motivoituu kehusta
Tokon suhteen haluan itse osata:
- palkata oikein
- motivoida koiraa ennen liikettä ja kertoa ennakoivasti mitä tapahtuu seuraavaksi
- tsempata koiraa

Näyttelyn suhteen haluan että Noona osaa:
- näyttää hampaat
- juoksea jotenkuten nätisti
- seisoa edes 30 s paikallaan
- olla pöydällä rennosti
Alkaa olla kiire näyttelyreenaamisen kanssa. Pöytä ei taida olla ongelma, pentu on jäänyt kiinni pari kertaa siitä että on seisonut olohuone pöydällä ja keittiö pöydällä... hmm.

Ennen kuin talvi saapuu niin on pakko kokeilla verijälkeä, pelastusjälkeä ja vielä kerran mennä katsomaan lampaita.

Noonan ja Bellan kanssa harrastetaan myöskin nykyään jumppaa. Ostin minityyri jumppa pallon ja sillä reenataan tasapainoa melkein päivittäin. Olen myös yrittänyt kävellä metsässä ja vaikeassa maastossa niin usein kuin mahdollista.
Itse aloitan myös treenaamaan omaa liikkumista, yritän tehdä jumppa liikkeitä, tehdä spurtteja ja muita verryttely liikkeitä. Nyrkkeilemään on taas pakko päästä ja autokoulukin alkaa ensi viikolla!

Aina kun treenaan niin yritän panostaa siihen että treenit olisivat lyhyitä ja tehokkaita. Ennen kun aloitan suunnittelen huolellisesti mitä treenaan ja rajoitan toistojen määrä riippuen lajia. Tokossa voi tehdä pikkasen enemmän toistoja kuin agilityssä. Yritän treenata jotain pientä joka päivä, noin 5-15 minuutin treenejä.

Aloitin ja tiistaina toteuttamaan suunnitelmaa ja lähdin koulun jälkeen itse kentälle Noonan ja Bellan kaa. Vedin molemmat putket, kepit ja kolme hyppyä ulos. Treenasin keppien sisäänmenon hakemista. Voi vitsi Noona yhtäkkiä ymmärsi jujun ja alkoi hakea niin hienosti! Bellan kaa panostin enemmän siihen että on kunnon vauhti koko ajan. Bella oli ihan liekeissä ja veti todella lujaa. :) Putkitreeniä tehtiin myös ja molemmat typyt olivat loistavia.

Eilen oli vapaa päivä ja treenasin Noonan kanssa pihalla. Penneli oli niin hieno! Oli myös akatemia päivä mutta siitä lisää myöhemmin.

Ensimmäinen rata oli lyhyt mutta todella hyvin penneli haki putkeen, ja teki tosi hienoja pieniä kaarroksia!
Video- rata 1

Toinen rata oli jo vähän haastavampi. Noona lukee kättä todella makeasti. Siitä olen ylpeä, ja olen vasta äsken itse oppinut ohjaamaan käden kanssa oikein. Ennen minulla oli aina käsi silleen kun olisi nami kädessä. Nyt ohjaan suoran käden kaa jos lähetän ja koira saa irtoa, taas kun haluan että se tulee käden luo niin pidän nyrkin kiinni. Mutta Noona on kyllä niin taitava vaaveli. On niin ihana tunne kun koira kerrankin tuntuu niin omalta! Olen aina ohjannut lainakoira ja on se niin paljon haastavampaa kun ei osaa lukea koiraa oikein ja ei voi vaan mennä pihalle reenaamaan viisi minuuttia. Kerrankin saa muokata koiraa sellaiseksi kuin itse haluaa sen olevan.
Video-rata 2

Kolmas rata oli ihan liian vaikea minulle. Meinaan koko ajan valssata ja oikein näkee että minulla on hankaluuksia eteenpäin juoksemisen kanssa. Ensimmäisen kerran jopa valssaan väärässä paikassa ja sitten kun pitäisi lähettää koira putkeen niin huomaan että olen ihan kujalla. Ohjaan myöskin ihan hassusti putken jälkeistä hyppyä ennen kuin koira menee uudestaan putkeen, huhu. Ei se mitään penneli oli aivan super kuitenkin! Putki jarrutuksia pitää joku päivä treenata.
Video-rata 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti