perjantai 23. syyskuuta 2011

Noona Agility Akatemiassa- osa 6

Pentukurssi on suoritettu ja ensi viikolla jatkuu sitten treenit jatkoryhmässä. Olin vähän etuajoissa joten sain päättää mitä haluan että reenataan. Haluisin neuvoa keppien sisäänmenon treenamiseen kanssa. Treenattiin keppejä melkein puolet ajasta mutta hyvä niin. Pentu vihdoin tajuaisi mistä pitää hakea sisään ja alkoi hakea todella hienosti!! Joka kulmista haki ja itse sain liikkua vapaasti ihan missä tahansa. Lisättiin myös rengas mukaan ja ensin pennelin piti hypätä renkaan läpi ja hakea itse kepit. Noona meni niin loistavasti. Juhakin siinä kohdassa sanoi että: "vitsi tosta tulee vielä hyvä ja vauhti sillä ainakin on." Juha kommentoi että hän tykkää Noonan luonteesta, taas kerran sain kuulla että Noona ei ole ihan tyypillinen sheltti vaan se on itsenäisempi ja kovempi kuin monet muut sheltit. Noona kuulema myös yrittää aina päästä helpolla, ja sitä olen itsekin huomannut mutta se on vain hyvä asia koska koira ei silloin tee mitään turhia juttuja vaan keskittyy kunnolla ja tekee nopeasti että pääsee palkan luokse. Otettiin sitten yksi verkko pois, ensin penneli meni pari kertaa hienosti kunnes yritti karata keskeltä. Autoin pikkasen käden kanssa ja alkoi taas sujua. Joka treenikerta pitää poistaa yksi verkko.
Silloin kun muut reenasivat kepit päätin itse treenata kontaktit. Siis wau, pentu oli ihan mieletön! Pysyi ja tarjosi nokkimista vaikka tein mitä tahansa. Vedin spurtteja sen ohi, juoksin rataa mielikuva koiran kanssa ja vaikka mitä mutta siinä penneli pysyi ja nokki koko ajan. Tuli melkein tippa linssiin siinä kohtaan ;) Alkaa pikku hiljaa näkyä että ollaan todellakin reenattu!
Tein myös putki harjoituksia, lähetin eri kulmista ja sen sellaista. Meni todella hyvin kun vaan muistaa ohjata kunnolla. Penneli on todella herkkä ja pieni väärä liike niin se huomaa sen heti!
Lopussa vedettiin sitten jo pieni radan pätkä, yhteensä kuusi estettä! Saimme oikein taputuksia ja pakko myöntää että olin itsekin tyytyväinen omaan suoritukseen, hihi. ;)
Noona oli niin huippu hauska ja innokas ja vitsi että jäi hyvä mieli. Oli oikein hyvänmielen reenit!

Maanantaina oli loviisan reenit. Oli mukavat treenit ja kaikki tsemppasivat hienosti loppuun saakka ja piiskasin kaikkia oikein kunnolla. Bellan jätin kotiin mutta Noona pääsi lopussa vetämään pikku treenit.

Tiistaina kävin itse reenaamassa mutta sitä kai mainitsin jo?

Torstaina oli kotkan treenit ja Bella oli ihanan vauhdikas. Meritan rata oli vauhdikas ja kiva. Bella veti innolla ja jopa karkasi käsistä kerran, oli vähän liian innokas!
Noonan kanssa vedin ensin radan pätkissä ja sen jälkeen koko rata. Oli ehkä kymmenen esteen rata mutta penneli veti sen virheettömästi ja oli ryhmän paras. oho ;)
Sannan rata oli sitten oikein tekniikka rata! Oli kerrankin kiva juosta tekniikka rata Bellan kanssa, oli välistä vetoja ja kaikenlaista mutta sain oman vauhdin pysymään yllä koko ajan niin Bellankin vauhti pysyi. Kepit taas meni vähän plörinäksi koska itse en ohjannut kunnolla, olen nyt niin tottunut menemään Noonan kanssa etten muista enää miten pitää Bellaa ohjata. Hyvällä fiiliksellä lähdin kotiin vaikka olin läpimärkä! :)

Tänään käytiin Bean ja Päivin kanssa reenaamassa. Vitsi alkaa penneli olla niin nopea jo etten ehdi mukaan ohjaamaan... Penneli meni taas kerran hienosti mutta itse sähläsin aina välillä. Kepit treenasin myös ja nyt poistin kahta palaa. Ensin yritti taas päästää helpolla mutta loppujen lopuksi tajusi idean ja sen jälkeen sujui oikein mallikaasti!! :) Noonan kanssa pitää alkaa treenata päällejuoksua, Noona on kyllä osannut sen asian mutta nyt ei enää reagoi ollenkaan vastakaiseen käteen...? Ensi viikon treeniteema on siis tiedossa.
Bella oli oikein TERÄSMOMMO tänään!! Lujaa veti ainakin, no kontaktit paukkuivat kunnolla mutta ei haittaa! Tänään tapahtui ihme on nimittäin ensimmäinen kerta Bellan agiuran aikana jonka olen jäänyt Bellan perään ja koira on kylmästi vetänyt mun ohi... :o ihana tunne!
Kiitos ladyt seurasta otetaan joku päivä uudestaan! Ja Bea kiitos kyydistä ;)

Huomenna on LSK:n agility seuranmestaruuskisat ja osallistun Bellan ja Wiiman kanssa. Noonakin pääsee osallistumaan epävirallisessa kilpailussa ensimmäisen kerran... nimittäin makkarasyöntikilpailussa! ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti