lauantai 24. syyskuuta 2011

Loviisan seuranmestaruuskilpailut 24.9.2011

Noona herätti jo kuudelta tänään aamulla ja pisti hienon shown käyntiin. Nukahti taas kahdeksalta mutta silloin soi taas herätyskello. Kiitos pentu ja herätyskello <3 Lähdin kentälle ja Wiima oli jo siellä odottamassa. Oli paljon porukkaa paikalla ja Noona kävi häntä heiluen tervehtimässä kaikkia ja kaikkea. :) Tänään ratkottiin kuka on tämän vuoden seuranmestari.
Oli sitten tullut valituksia siitä että osallistun Wiiman kanssa joten tuomari sitten laittoi sellaisen aikatasoituksen meille että ei ollut mitenkään madollista pärjätä (tasoitus oli agiradalla 20s ja hyppyradalla 25s) ja suoritimme sitten radan vähän eri tavalla kuin muut.
Ailityrata oli ihanan kiva, ja lähdin ensin Bellan kanssa. Olin hieman pettynyt koska neitiä ei taas oikein kiinnostanut koko homma... Eilen se veti niin vauhdilla mutta tänään oli taas sellainen päivä että neitokainen näytti keskaria. Karkasi radalta mutsin luo ja sen sellaista.
Bellan jälkeen menin Wiiman kanssa mutta rata oli vähän erilainen. Wiiman kanssa meidän piti suorittaa rengasta ja kiertää tokaa hyppyä ja mennä putken toisesta päästä sisään, muuten oli ihan sama rata. Lähdin radalle ja kuvittelin että minulla on Noona ja tämä on meidän ensimmäinen "kisarata". Ohjasin silleen kuten haluasin ohjata Noonan sitten kun aloitetaan kisaamaan ykkösluokassa. Eli tyylipuhtaasti, rennosti, ottamalla kontakteja kunnolla, ennakoivasti ja kaikin tavoin reilusti koiraa kohtaan. Minun mielestä aloittelevan ykkösluokan koiran kanssa pitää suorittaa rataa nätisti että jää koiralle sekä ohjaajalle hyvä mieli. Nojoo Wiima kyllä kisaa kolmosissa, mutta kuvittelin että minulla on aloitteleva ykkösluokan koira Noona mukana ja todellakin onnistuin ohjaamaan juuuuri silleen kuten olin suunnitellut! Olin niin tyytyväinen ettei mitään rajaa! Putki jarrutus sujui aivan loistavasti, kerroin jo muurin kohdalla koiralle että ei jatketa suoraan ja omasta mielestä se onnistui niin nappiin. Kontaktit maltoin ottaa kunnolla ja en avannut suuta kuten möllikisoissa joten koira pysyi hienosti. Kaiken kaikkiaan loistava virheetön rata :)
Video- Wiiman agirata

Seuraavaksi oli vuorossa hyppyrata. Nyt Bella jopa vähän innostui ja veti nollaradan alle ihanne ajan. Jäi hyvä mieli :) Äiti oli niin varma että Bella ei juokse joten ei edes kuvannut meidän rataa. Yhden huonolaatuisen valokuvan kyllä kuitenkin otti.;)Bella ja minä loppusuoralla

Wiimalle ja minulle oli taas tiedossa vähän haastavampi rata. Alussa oli sama juttu eli rengas ja tokan hypyn piti suorittaa takaakiertona ja sitten putki vaikeammasta päästä ja väliveto 9-10 esteen kohdalla. Olin päättänyt että vedän tämän radan nollana mutta ei yhtä tyylikkäästi kun ekan radan. Tiesin että joudun juoksemaan niin pirusti että saisin Wiiman vedetty putken toiseen päähän vauhtisuoran jälkeen, mutta olin päättänyt että saan sen onnistumaan. Niin sainkin mutta onneksi agilityssa ei jaeta tyylipisteitä... Jos olisin ohjannut matalalla kähdellä eikä viskonut kättä kuuhun asti niin koirakin olisi mennyt heti putkeen eikä jäänyt siihen pyörimään. Seuraava haastava kohta oli sitten välistäveto. Jäin pikkasen jälkeen muurin kohdalla enkä ehtinyt tehdä jarrutusta ollenkaan, no koira valui yhden kierroksen Loviisan torin ympäri mutta tuli kyllä vidoin takasin ja onnistuin tekemään virheetön välistäveto. Nollarata juostiin taas ja olen aivan älyttömän tyytyväinen! Vaikka oli helpot radat niin Wiiman kanssa sai kyllä tehdä duunia kuitenkin, ja Wiima ei ole ennen saanut tuplanollan ainakaan minun kanssa, hehe. ;)
Video- Wiiman hyppyrata

Molempien ratojen tulokset laskettiin yhteen ja Wiima oli neljäs! :) Voittaja oli mölliluokassa kisaava mäyräkoira, aivan mahtavaa ja paljon onnea Pirkolle ja Roopelle!! :)

Noonakin pääsi ensimmäisen kerran kisaamaan! Luulen että Noona löysi uuden lempilajin, nimittäin makkaransyöntikilpailu. Pentu oli hurjan taitava ja veti nakit sellaisella vauhdilla että hyvä ettei tukehtunut! Vähän pitää suu vielä kasvaa että se psytyy päihittää isokuonoiset koirat mutta hyvällä tiellä ollaan. Sijoitusta en tiedä mutta veikkaisin että pentu olisi ollut top viiden joukossa ;)

Kisojen jälkeen teimme vielä tunnin metsälenkin Wiiman ja Annikan kanssa. Noona haastoi Wiiman juoksukisaan ja arvatkaa kuka voitti?! Penneli oli nopeampi kuin Wiima...! ;) Raketti Noona :)
Mahtava rento kisapäivä, kiitos kaikille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti