maanantai 19. syyskuuta 2011

Noona Agility Akatemiassa- osa 5 ja tokovalmennus 17.9

Huhujjajja. Vihdoin on psykka kirjoitukset ohi ja elämä jatkuu taas eteenpäin. Perjantaina on vielä viimeinen kirjoitus ja sen jälkeen syksyn sessio on kokonaan ohi! Tuntuu siltä että ei ole oikein kunnolla pystynyt keskittymään treenaamiseen mutta eiköhän se tästä. Nyt alkaa tosiaan oikein lepokausi, perjantai on vapaa päivä, keskiviikkona ja torstaina mulla on ainoastaan kaksi tuntia päivässä, tiistaina neljä tuntia ja rankin päivä tulee olemaan maanantai ja silloin mulla on hurjat kuusi tuntia.... ;) Varattiin myös ruotsinristeily kavereitten kaa, ja lähdetään 7-9.10 juhlimaan että syksyn kirjoitukset on vihdoin ohi.

Nojoo mutta keskiviikkona oli taas akatemian vuoro. Oli oikein mukavat treenit mutta alussa en meinannut toimia ollenkaan. Perus valssi tuotti jo niin paljon hankaluuksia...? Nauratti oikein. Nyt pitää kyllä alkaa reenaamaan sitä omaa liikkumista ja kunnolla!
Ensimmäinen rata oli lyhyt "helppo", mulle se tuotti kuitenkin hankaluuksia, hehe. Videokamera tarttui mukaan ja äiti välillä muisti myös kuvata.
Video


Samalla kun muut reenasivat rataa niin harjoittelin itse vähän kontaktilla pysymistä, keppejä, rengasta, pussia ja muita ohjauskuvioita. Kepit pentu vetää todella hienosti, otin aikaa ja nopein aika oli noin 2s joten nopsasti se vetää ne.
VideoHarjoiteltiin myös tiukkaa kääntymistä ja taas oli vähän jumissa, vielä nopeammin saisin lähteä liikkeelle. Hyvin penneli kuitenkin keskittyy. Kävi myös niin hullusti kerran että juoksin täysii karkuun ja suoraan seinään... Onneksi ei ollut lasiseinä koska silloin ois kyllä mennyt läpi. Seinää kuitenkin ympyröi jotkut metallitangot ja sattui aika kivasti kuin osuin siihen. Kaula ja selkä osui ja vieläkin on isot mustelmat talessa.
Video

Lopussa tehtiin myös vähän vaikeampi rata pätkä mutta silloin äiti unohti kuvata :( Noona meni aivan superisti ohjaaja oli vieläkin vähän tökstöks mutta onnistuin kuitenkin ohjaamaan suhteellisen hyvin koko rata läpi. Radan jälkeen saimme ihania kommentteja ja meitä kehuttiin kovasti. Noonan rakennettakin kehuttiin kovasti ja kuulema Noona on ihana "minikoira medikoiran kropassa". Noonalla on pitkät jalat ja on hyvin siro mutta on kuitenkin pieni. Saattaa vielä käydä niin että pennusta tulee mini, katsellaan katsellaan.

Tarkoitus oli alussa että käydään ainoastaan pentukurssin, eli kuusi kertaa. Juha kuitenkin kysyi jos haluan vielä jatkaa jatkokurssille. Äiti oli ihana ja suostui kuskaamaan vielä kuusi kertaa lisää. Jatkokurssi loppuu marraskuussa. Keskusteltiin siiten vielä lisää ja kävi niin hienosti että sovittiin että alan kerran kuukaudessa joulukuusta alkaen käydä siellä yksityistunneilla. Joulukuussa saan ajokortin ja mulla on lyhyitä päivä joten onnistuin varaamaan ajan päivällä! Jiihaa!

Torstaina oli Kotkan reenit ja otin sekä Noonan että Bellan mukaan. Bella oli ihanan pirtee ja juoksi täysillä vaikka satoi kaatamalla, jäi todella hyvä fiilis! Noonakaan ei välittänyt sateesta mitään ja teki taitavsti töitä :)

Sitten on tokon vuoro. Lauantaina oli taas Sirken koulutus. On kyllä niin toko-innostus nyt että oikein odotan että voin alkaa panostaa täysillä. Harjoiteltiin merkkiä ja se meni hienosti, niin meni myös luoksetulo, maahanmeno, paikalla olo, luokse päästävyys, seuraaminen ja vielä? Sivulle tulon kaa oli pikkasen ongelmia. Kolme kertaa Noona vielä tulee sivulle käsiavulla mutta sen jälkeen ei enää tule jos ei ole namia kädessä. Noona alkoi haukkua ja komentaa. Taistelin kunnolla vastaan ja voitin vihdoin ja viimein. Sirken kommentti oli että: "sun koira ei kyllä oli mikään nössö, siinä on ainakin luonnetta!"

Käytiin myös läpi miten voi motivoida koiraa jaksamaan paremmin kisasuorituksen aikana ja kaikkea muuta teoriaa kisaamisesta. Oli oikein mielenkiintoista kuultavaa. Taas oli noin viiden tunnin reenit ja lapsi oli sopivasti väsynyt sen jälkeen.

Vielä on kerran Sirken valmennus ja ennen sitä meinaan reenata tokoa kunnolla että voidaan näyttää mitä osataan! :)
Otin myös hasteen vastaan. Toinen sheltti osallistui myös. Treenien jälkeen päästettiin sitten sheltti neitokaiset leikkimään vapaana. Omistaja sitten totesi minulle että onhan sheltit ihan kivoja mutta AVO-luokan jälkeen peli on kyllä menetetty, on kyllä niin harvoin kuin näkee sheltin VOI-luokassa. Ei niitten into riitä niin pitkälle. Lupaan että näette vielä minut ja Noonan VOI-luokassa! Ehkä ainakin....

Kävin eilen kivan metsälenkin ja satuin löytämään jätti kanttarelleja. En ole koskaan ennen nähnyt niin isoja...vaude!

Tänään oli taas Loviisan reenit. Meillä oli hauskaa ja hiki valui ja kunnolla. Noona sai myös pikkasen juosta ja oli iloinen siitä, kuten aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti