keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Noona Agility Akatemiassa- osa 7

Dodiin on sitten jatko kurssi korkattu akatemiassa. Toisin oli tänään vähän synkkä tunnelma reeneissä. Teemana oli tänään välistäveetoa!! Juha taisi lukea mun ajatukset koska juuri sitä halusinkin treenata ;) Kaikki treenasivat yhtä aikaa. Onneksi siis onneksi menin vähän syrjään treenaamaan... Keskityin täysin ja jätin Noonan odottamaan ja menin omalle paikalle ja vetäsin henkä. Sitten kuului kauhea huuto ja meteli. Katsoin ylös ja kauhea tappelu oli meneillään. Meidän ryhmässä treenaa myöskin iso kokoinen aussie uros. Se on kerran ennenkin hyökännyt yhden koiran kimppuun ilman syytä. Nyt aussie uros oli päässyt vapaaksi ja hyökkäsi belkkari pennun kimppuun joka treenasi ihan meidän vieressä... Oli aivan järkyttävä näky kun iso kokoinen koira raateli oikein tapporavistuksien kera pientä pentua joka kiljui ihan paniikissa. Belgi omistaja sai aussien irrottamaan otteen vasta kun hän potkaisi aussien. Onni onnettomuudessa oli että aussie nappasi belkkarin jalasta kiinni eikä niskasta. Belkkarin reenit loppui sitten siihen koska se ontui pahasti koko tunnin ajan ja pelkäsi kovasti muita koiria. Eli tunnelma oli vähän allapäin. Aussie saa vielä jatkaa mutta jos se vielä kerran tekee jotain niin sitten loppuu heidän treenit. Toivotaan että Noona ei ole se seuraava kerta koska silloin loppuu Noonan treenit ikuisesti...
Unohdin ihan kokonaan että mulla on omakin koira vapaana koska jähmetyin kokonaan siinä tilanteessa. Nou hätä, penneli istu vielä nätisti paikalla ja kirkkaat tähti silmät oikein huusivat että anna nyt se perhana hyppy käsky jo!!? Loistava pullukka! ;)
Treenit muuten kyllä onnistui meidän osalta oikein mallikkaasti! Välistäveto toimi todella hyvin silloin kun itse liikun oikein. Tuntui oikein selässä kun vääneltiin ja kääneltiin ;) Juha teki vielä pienen rata pätkän missä oli välistäveto kohta. Ensin mokasin koko ajan kunnes tajusin idean ja meillä meni aivan super loistavasti!
Treenasin myös kepit ja tänään jätin jo neljä verkkoa pois, ja toimi oikein hyvin. :)
Kontaktit reenattiin ja penneli osaa jo hakea paikan itse, jeejee!
Tein myös omia rata viritelmiä ja hyvin penneli kyllä hakee esteitä. Juha kehui että Noonasta tulee estehakuinen koira ja se ei ole liikaa kiinni minussa kuten sheltit usein on. Taas tuli esiin se että Noona on aika itsenäinen ollakseen sheltti. Noona lukee jo mun liikkeet tosi tarkasti ja seuraa enemmän mun kropan ja jalkojen liikkeitä kuin käsien heilaukset. ;)
Oli hyvät treenit vaikka tunnelma ei ollut parhaimillaan!

Jees vielä vähän mitä ollaan muuta saatu aikaiseksi viikon aikana. Maanantaina oli treenit ja vedin ne joten koirat saivat lopussa pikkasen vetää vähän. Bellan kanssa juoksin vauhtirataa ja Noonan kanssa otin ainoastaan pientä keppi treeniä.

Tiistaina broidi oli päivällä kotona ja mulla oli vain kaksi tuntia koulua joten lähdettiin yhdessä metsään juoksuttamaan koiria. Tuli suora pätkä vastaan ja huomasin että suoran toisessa päässä on toinen koira ja ukkeli. Otin koirat kiinni mutta se toinen koira, joka oli rottweileri alkoi tykittää tuhatta ja sataa meitä kohti eikä totellut vaikka ukkeli kutsui sitä luokse. Nappasin koirat syliin ja annoin ne broidille. Itse olin valmis hykkämään rotikan kimppuun! Koira oli noin 20 metriä meistä ja ukkeli karjui oikein kunnolla, ja onneksi koira totteli ja lähti ukkelin luokse takaisin. Voin sanoa että siinä tilanteessa ei kauheasti naurattanut ja oli kyllä aika voimaton olo... Käytiin sen jälkeen kentän kautta vetämässä pienet keppi treenit.
Illalla oli sitten pakko ottaa itseäni niskasta kiinni ja suunnitella pienet näyttelytreenit... Haaste number one: löytää näyttely hihna viiden vuoden tauon jälkeen. Löysin sen vihdoin koirakaapista ja suuntasin ulos pihalle. Noona on viimeksi käyttänyt kaulapantaa kahdeksan viikkoisena. Laitoin hihnan päälle ja ensin pentu ei reagoinut yhtään, sitten Noona alkoi liikkua enemmän ja siitä seurasi kaaos. Pentu meni ihan paniikkiin siitä että remmi kuristi ja yritti parhaansa mukaan päästä irti. Pentu rauhoittui vihdoin ja varsinaiset treenit lähtivät käyntiin... Yritin juoksuttaa pentua ravissa mutta ei siitä tullut mitään. Askel-pomppu-askel-hauhau-pomppu-peitsaus askel-hauhau suunnilleen silleen pentu "ravasi". Siinä vaiheessa alkoi pikkasen kaduttaa etten alkanut treenata piiiiikkasen aikaisemmin ja että olin ilmoittautunut Noonan mukaan erkkariin... Ei auta itkeminen enää tässä vaiheessa joten aloin miettiä miten saan pennen ravaamaan kunnolla. Ratkaisu oli seuraava: askel---> nami, askel---> nami jne. Alkoi meidän hieno ravi vihdoin sujua oikein mallikkaasti! Pentu veti monta kierrosta hienosti ravaen, välillä se saattaa kerran pomppia ilmaan ja haukkua mutta onneksi se tottelee hiljaa käskyä. Helposti alkaa penneli peitsata jos tahti on liian hidas, mutta jos itse juoksen niin se alkaa pomppia ja haukkua ihan hullun lailla. Pitää vaan pitää huolen siitä että itse liikkuu reippaasti kävellen niin eiköhän se onnistu. Seiso käsykä penneli ONNEKSI osaa tokon puolelta, mutta välillä yksi tassu jää vähän miten sattuu... Noona ei vielä kestä sitä että alan siirtämään niitä tassuja joten ehkä pentunäyttelyssä sen verran annetaan anteeksi? No ainakin se seisoo eikä istu tai pompi! :)
Mentiin sisään ja laitoin pennelin pöydälle. Pöydästä pentu ei välitä yhtään eikä siitä että kosken ja katson hampaat. Vieras tuomari voi olla toinen asia ja en tiedä miten penneli sitä kestää, ja sitä ei olla harjoiteltu ollenkaan... Pöytä kiinnosti kovasti. Otin pennun pois pöydältä ja ehdin vain käntää selän kunnes kuului outo ääni. Penneli oli itse hypännyt pöydälle ja odotti kovasti että saisi namin siitä... ;)

Tänään päivällä aamulla tein samanlaiset treenit. Ravaaminen sujuu aika hyvin!! Nopeasti Noona oppii. Tänään oli sama juttu pöydän kanssa. Ehdin ottaa pennun pois ja wips se hyppäsi takaisin tuolin kautta.
Päivällä otin myös nopsat tokotreenit. Harjoiteltiin sivulle tuloa, maahan menoa ja pysymistä ja vielä merkkiä. Illallahan oli sitten akatemia treenit.

Huomenna jätetään agitreenit väliin. On ollut niin paljon tekemistä koko ajan että penneli saa pitää vapaa päivän. Perjantaina lähdetään Helsinkiin broidin luo ja jäädään sinne yöks. Lauantaina on sitten erkkarin ja sukutapaamisen vuoro Lohjalla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti