keskiviikko 31. elokuuta 2011

Noona Agility Akatemiassa- osa 3

Dodiin tänään oli taas keskiviikko ja taas kerran Juhan treenit tiedossa Akatemiassa. Tänään onnistuttiin ainoastaan ajamaan kerran väärin, navigaattorin ansiosta, mutta olimme kuitenkin hyvissä ajoissa perillä. Lämppäsin, eli sain pahimmat energiat purettu, kunnolla ja oli aika ryhtyä reenaamaan. Noona menee jo ihan sekasin ennen kuin se on edes päässyt sisään halliin, kiljuu ja vetää aivan hullun lailla.
Olen aktiivisesti reenannut odottamista sekä sen että Noona tulee luokse myöskin agiradalla eikä lähde karkuun. Tänään oli ihana reenata Noonan kaa joka odotti ja tuli luokse joka kerta kuin pyysin. Kaikki muutkin huomasivat että olin toden teolla tehnyt duunia kakaran kanssa. :)
Tänään alettiin jo pikkasen reenata lyhyitä ratoja ja ohjauskuvioita. Tulipa myös reenattua kontaktit sekä kepit itsenäisesti.
Ensin oli vuorossa kiertäminen joka Noona jo pikkasen osaa joten se meni oikein mallikaasti! :) Sitten kuin kiertäminen sujui molemmista suunnista niin lisättiin vielä valssi mukaan, ja sekin toimi oikein supermallikaasti! Taitava penneli, joka vielä odotti ja totteli nätisti.
Ohjausreenien jälkeen tehtiin sitten yksi kerrallaan pikku radanpätkä. Oli kolme hyppyä, ensin joutui jättämään koiran odottamaan kun itse käveli kohti seuraavaa hyppyä joka oli suoraan edessä. Sen jälkeen piti kutsua koiraa ja lähettää koira kiertämään, ja samalla piti itse tehdä valssi hypyn eteen ja jatkaa matkaa kohti seuraavaa hyppyä joka oli "radan" viimeinen este. Noonan kanssa tämä sujui aivan täydellisesti ja oli vissiin ryhmän ainut penneli joka selvisi virheettömästi koko radan läpi, huikeeta! hehe. ;)
Seuraava ratapätkä oli jo pikkasen haastavampi. Oli kolme hyppyä peräkkäin ja kaikki hypyt olivat pikkasen vinossa ja niitä piti oikein ohjata kunnolla, sen jälkeen tuli putki ja sisään meno oli erittäin haastava. Koiran piti hakea itse putkeen, mitä Noona ei vielä osaa tai luulin ettei osaa. Putken jälkeen oli vielä pussi pikkasen vinossa. Noona ei ole koskaan mennyt pussia aivan itse mutta päätin lähteä koklaamaan riskillä.
Ensin otettiin ainoastaan kaks ekaa hyppyä. Meni hyvin ja piti vielä lisätä kolmas hyppy mukaan kuvioon. Nyt ei onnistunut vaan koira juoksi tokan hypyn ohi. Virhe tuli koska ohjasin eri tavalla nytten kuin mitä olin ensin tehnyt kun vielä heitin lelun tokan hypyn jälkeen palkaksi. kokeilin uudestaan ja ohjasin samalla tavalla miten olin silloin kun vielä heitin lelun tokan hypyn jälkeen mutta taas koira tuli ohi. Huomattiin sitten että Noona lukee mun kädet sillä tavalla että mun pitää jatkuvasti "heittää se hypylle" eli mun pitää tehdä jatkuva käsiliike kohti seuraavaa hyppyä kunnes koira on lukinnut esteen.
Ohjasin sitten koko radan läpi, virheettömästi kuin käytin jatkuvaa käsiliikettä. Putkeen Noona osasi hakea mun jatkuvan liiken avulla! Pussi Noona meni heti aivan itse eikä epäröinnyt yhtään... aivan loistava hölöpölö!
Kepit meni myöskin upeasti tänään, keskeltä oli poistettu yksi verkko ja penneli ei huomannut mitään vaan meni supervauhdilla loppuun saakka... wautsi!
Kontaktit menee vielä samalla tavalla kuten ennekin ja niitä reenataan noin pari kertaa päivässä. :)
Taas kerran mahtavat treenit, koira keskittyi mutta tekei niin täysillä! Välillä menen ulos rauhoittumaan niin pystyy penneli oppimaan paremmin kun ei käy ihan ylikuumana. Viikon päästä uudestaan Akatemiaan reenaamaan!

Maanantaina oli myös hyvät treenit tiedossa. Bella meni hyvin ei nyt supervauhdilla mutta meni ainakin iloisesti. Kepit Bella veti loistavasti, ja olin niin ylpeä! Lopussa vedettiin vauhtirata ja silloin alkoi neitikin juoksemaan täysillä. :)
Noona sai myöskin osallistua mutta tehtiin 2-3 esteen pätkiä. Aivan täydellisen hiensoti meni pikku pupu! ;)

Ainiin joo. Ilmoitin Noonan näyttelyyn joka on 1.10 Lohjalla. Sinne tulee puolet suvusta joten innolla lähden sinne vaikka Noonan "näyttelykoulutus" pikkasen huolestuttaa... no tehotreenit viikko ennen niin eiköhän se siitä? Tai sitten ei. :D
Huomenna Wiima&Samba tulevat tänne hoitoon ja lähtevät vasta sunnuntaina kotiin taas. Huomenna on luvassa möllikisat Kotkassa, perjantaina omatoimitreenit Loviisassa ja lauantaina Syysskabat Purinalla ja sunnuntaina vielä metsävaellus. Meno tulee olemaan kova koska saman katon alla on shelttipoweria ja hullu japanilainen. Innolla odottelen huomista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti