torstai 25. elokuuta 2011

Noona Agility Akatemiassa- osa 2

Jeezus mikä reissu... Pakkasin kamat ja lähdettiin hyvissä ajoissa ajamaan kohti akatemiaa. Porvoossa mutsi muisti että oli unohtanut navigaattorin kotiin. No ei siinä mitään mulla on kännykässä navigaattori joten päätettiin käyttää sitä. Kännykän navigaattori käski kääntymään mutta mutsi oli ehdottomasti sitä mieltä että se näyttää väärää reittiä ja minä taas olin samaa mieltä navigaattorin kaa. Mutsi ajoi joten jatkettiin matkaa eteenpäin. Mutsi selitti miten oltiin viime viikolla ajettu mutta unohti pikku jutun... ajettiin nimittäin samaa reittiä kuin mentiin Turkuun joten sen takia kaikki paikat näyttivät niin tutilta. Kello alkoi jo näyttää paljon ja sain vihdoin mutsin ymmärtämään että ollaan ajettu liian pitkälle. Olisi vaan pitänyt kääntyä silloin kuin navigaattori käski niin... Soitin Juhalle joka neuvoi reittiä takasin. Oltiin vaan ajettu noin 15 km liian pitkälle... Onneksi Juha on aina noin 15 minuuttia myöhässä joten toivoa oli vielä että ehditään ajoissa. Mutsi teki U:käännöksen kielletyssä paikassa ja emme todellakaan saanneet iloisia katseita... :D No sitten alkoi mutsi painaa kaasua... vähän pikkasen liikaa. Peltopoliisi sai sitten hienon kuvan meistä ja postilaatikkoon tulee kohta kiva pikku kirje ja lasku... No ei siinä veilä kaikki. Bensavalo oli jo syttynyt vähän aikaa sitten joten piti vielä mennä tankkaamaan. Sen jälkeen oltiin vihdoin perillä, ainoastaan viisi minuuttia myöhässä!
Koiraa en hirveästi ehtinyt lämpätä, ja sitä virhettä en tee koskaan uudestaan. Noona oli ihan mahdoton, kiljui ei totellut yhtään ja veti sellaiset ylikierrokset. Otin pienen tauon ja menin pennun kaa ulos rauhoittumaan ja samalla pääsi sitten pahimmat höyryt ulos ja keskittyminen alkoi jo pikkasen pelaamaan.
Lopputreenit meni sitten oikein kivasti, kokeiltiin ensimmäistä kertaa pituutta ja hyvin pentu osasi hypätä koskematta sitä palikkaa. Toinen uusi juttu oli pussi, sinne pena ampui kuin tykki ja ei pelännyt yhtään. :) Rengasta kokeiltiin myös mutta se oli jo Noonalle tuttu este. Sitten tehtiin myös pieni rata pätkä joka oli hyppysuora ja suora putki, ja taitavasti Noona osasi jo edetä! Kepit ja kontaktit tuli myös reenattua.
Noona on alkanut välillä olemaan aika itsepäinen tapaus. Tyttö tekee nyt sitä ettei anna kiinni vaan innostuu liikaa, yrittää karata tekemään esteitä koko ajan ja mun luoksetulot ei kiinnostaa pätkääkään. Joten sitä treenataan nytten oikein tehotreenillä! Vaikka luoksetulot muuten toimii niin agiradalla Noona unohtaa sanan "tänne" ihan kokonaan....
Juha sitten sanoi että Noona on rakeenteelliseti hyvä koira, ja että Noonasta tulee nopea koira (tai on siis jo nopea koira). Noona on myös hyvin itsenäinen (ei kuulema ihan tyypillinen sheltti tää meidän likka) koira ja hakee jo esteitä hyvin, joten Noonan kanssa pitää olla tarkka että se oppii tekemään mun lähellä. Noppe on myös rohkea ja ei pelkää uusia esteitä, ja todella (välillä vähän liian) innokas tekemään! ;)

Minä villi- no ei kai nyt sentään?!
No oli kuitenkin hyvät treenit, vaikka kaikki meidän ryhmässä varmaan ajatteleekin että ollaan täys Bimboja äidin kaa. Ei voi mitään! :D
Nyt nokka kohti Kotkaa ja reenaamaan taas :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti