sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kolmosluokka kutsuu

Meillä on hyvä vire päällä. Ilmoitin itseäni mukaan naistenkymppiin joten juoksulenkeillä ollaan käyty ahkerasti. Tarkoituksena on juosta puolimaratoni kesän lopussa, katsotaan nyt ensin miltä kympin reitti tuntuu... Olen käynyt kahvakuulailemassa ajan salliessa ja vähän ollaan tokoiltu :) Aloitin myös pitkästä aikaa treenaamaan esine-etsintää tyttöjen kanssa. Bella on ollut ihan liekeissä, ainut laji missä neiti oikeasti syttyy ja tekee täysillä hommia. Noonakin pääsi mukaan kokeilemaan harrastusta. Noona ymmärsi heti mistä on kyse ja innostui täysin. Pieni ongelma irtoamisen kanssa oli, mutta lyhyet pätkät onnistui hienosti :) videokin löytyy kunhan päästään yhteen ymmärykseen koneen kanssa, tällähetkellä pieni kriisi meneillään...

Aamulenkki auringossa Barrin, Winnien, Bellan ja Noonan kanssa :)
Mummo asuu noin kilometrin päästä ja omistaa ison pihan. Sain luvan rakentaa oman agilityradan mummon pihalle joten kesällä on esteet lähellä ;)

Noona "omalla" agikentällä ja hiki tuli :)

Bordercollie Hoina tuli hoitoon viime viikon torstaina ja lähti kotiin lauantaina. Noonasta näki selvästi miten nautti kun oli taas leikkiseuraa :)


Viime viikonloppuna suuntasimme lauantaina Messukeskukselle PetExposeen. Noona esiintyi Aginyn agilitynäytöksessä. Pari kertaa kävimme radalla. Yleisöä oli ihan älyttömästi ja rata oli todella pieni ja ahdas, menoa se ei haitannut ja Noona toimi ihan yhtä hyvin kuten aina!
Pitkän päivän jälkeen suuntasin isoveljeni luokse Vantaalle, ja myöhemmin illalla pari ystävääkin ilmestyi paikalle. Ilta hurahti Flamingossa hyvän seuran kera :)
Aamulla oli taas lähtö, ja tällä kertaa Purina Areenalle kisaamaan. Mulla oli erittäin rento fiilis ja niin hyvin meni että onnistuimme juoksemaan tripplavoiton. Ensimäisellä radalla tippui toinen rima kun ohjasin ihan tyhmästi ja olin koiran tiellä. Agiradoilta tuplanollat ja pari LUVAA kotiin viemiseksi ;)

Eilen oli aikainen lähtö Somerolle kohti Swedun paimennuskoulua. Etelä- Suomen sheltit järjesti paimennuspäivän ja oli mukavaa tavata uusia tuttavuuksia! Aamu alkoi aamiaisella ja pienellä luennolla. Sen jälkeen oli aika ruveta tosi toimeen. Ensimmäisellä kierroksella Noona oli liinassa ja neljä lammasta oli pienessä aitauksessa. Aluksi Noona oli vähän kujalla, ja enemmän haisteli ja pihan bortsut kiinnosti enemmän... Lampaat rupesi vähän liikkumaan ja silloin syttyi valo, ja Noona kävi ihan kuumana. Lopetettiin siihen ja pidettiin vähän taukoa.
Seuraavalla kierroksella Noona sai olla vapaana ja vielä oli samat lampaat ja aitaus. Nyt alkoi jo homma sujua. Hyvin uskalsi koira mennä lauman toiselle puolelle ja rupesi kiertämään koko laumaa. Itse oli ihan kujalla ja vähän missä sattuikin. Hankalaa ohjata koiraa kun lampaat halusi hypätä syliin... Lopussa onnistuin jopa saamaan koiran pysymään poissa mun etupuollelta, wuuhuu! :)
Meille tarjottiin hyvää ruokaa ja sen jälkeen oli sitten viimeisen kierroksen aika. Kaikki halukkaat saivat mennä laitumelle missä oli noin 15 lammasta. Jännitti ihan älyttömästi. Ensin Noona räjäytti koko lauman ja pihan bortsu joutui näyttämään mallia miten homma hoidetaan... Sitten onnistui hienosti :)
Noona oli todella raivokas ja ei todellakaan jäänyt kakkoseks, ei mikään nössö sheltti ainakaan! Syttyi kivasti, välillä vähän liiaakin. Noona oli välillä vähän liiankin innokas, olisi koko ajan kaivannut toimintaa. Jos lampaat ei sitä tarjonnut, Noona keksi jotain että sai lampaat sekaisin...
Aivan mahtava kokemus, ja ehdottomasti haluan jatkaa tätä harrastusta... Ensimmäinen tavoite oli että Noona syttyy, nyt on jo pieni lista mitä haluan oppia ja opettaa koiralle! ;) Kuvia ja pieni videopätkä luvassa joskus toiste.

Tänään oli kisat Purina Areenalla neljän startin verran. Ensimmäisellä radalla 15 virhepistettä. Vauhti oli ihan mieletön mutta pari kohtaa vähän epäonnistui ja viimeinen rima tippui. Hyvä fiilis jäi kuitenkin :)
Toinen rata oli ulkona, joten samalla lähti ulkokausi käytiin. Tuomariharjoittelia Jari Suomalainen oli tehnyt aikamoisen radan meille, mutta turhaan jännitin sehän osui aivan nappiin! Ylivoimainen nollavoitto, SERTI ja siirto kolmosiin! :) Tasan puoli vuotta sitten lähti meidän kisaura käytiin joten kyllä olen ylpeä, mahtava koira! <3 video tulossa...


Pitää vielä muistaa ONNITELLA mun pientä mustaa joka täytti vuosia viime viikonloppuna! Kaksi vuotta on mennyt aivan liian nopeasti... Kiitos Laura tästä ihanuudesta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti