perjantai 27. huhtikuuta 2012

Käytiin synttäri-sankarin kanssa road-tripillä Joensuussa

Noona 1v (c) Laura Pitkänen
Tekemistä on ollut ihan hurjasti ja kaikesta en ole ehtinyt kirjoittaa. Ollaan treenattu ahkerasti ja pari viikkoa sitten oli LSK:n viimeiset talvitreenit Porvoossa. Videoamateriaalia tulossa...
Itse olen pari kertaa käynyt Kotkassa tekemässä kunnon ratatreeniä. Joka kerta olen lähtenyt hallilta niin iloisena. Tänään vuoden täyttävä neitokainen on kehittynyt huimasti ja radatkin alkaa sujua suhteellisen hyvin. Vähän on ilmassa pientä kokeilua esimerkiksi kontaktien suhteen, mutta se on vaan sellaista pientä.

Tiistaina LSK:n ulkotreenit lähti käyntiin. Ensin vedin alkeisryhmälle treenit ja sen jälkeen treenasin Noonan kanssa kisaryhmässä. Rata oli tasoltaan ykkösluokan rata, ja pentu veti aivan täydellisesti. Pikkasen kävi kierroksilla välillä mutta ihan ymmärrettävää koska on ollut paljon tekemistä koko ajan. Noonan uusi juttu radalla on kiljuminen. Ipanaa ärsyttää niin kovasti se että hän haluaisi olla vielä nopeampi, ja välillä koira oikein kiljuu kun ei osaa vetää lujempaa... Yleisöllä on ainakin hauskaa.

Keskiviikkona lähti tokotreenitkin kisaryhmässä käyntiin. Menasin ensin jättää väliin koska Noona oli selvästi väsynyt. Päätin sitten ottaa Hugon mukaan ja treenata äijän kanssa. Noonan kanssa tein ainoastaan jotain pientä. Lopussa teimme koko treeniporukan kanssa yhden kivan treenin. Jätettiin kaikki koirat odottamaan samalla tavalla kuten paikalla olossa. Sen jälkeen yksi tellen kutsui koiraa luokse ja muut odotti paikallaan. Noona toimi kuin vanha ammattilainen, ei mitään ongelmaa! :)

Eilen oli Kotkan agitreenit ja rata oli haastava. Noona taas oli aivan unelma. Ihan mielettömän hyvät ja onnistuneet treenit. Kouluttaja ja treenikamut olivat ihan hämmästyneitä ja ihmeissään miten pentu oli yhtäkkiä kehittynyt niin paljon. Omasta mielestäkin Noona on yhtäkkiä kehittynyt huimasti. Luulen että kontaktit on suurin syy. Ohjaaja ehtii välillä vetää henkeä ja sen takia radatkin sujuu paremmin... :) Mutta tosiaan Noppe veti kolmosluokan rata nollana läpi ja muutenkin kontaktit, käännökset ja kaikki sujui niin nappiin.
Bellan kanssa käytiin taas eläinlääkärissä eilen, ja neidillä on silmätulehdus... ): Joten Bella saa pitää vähän vapaata treenaamisen suhteen.

Sitten tulee se kokokohta. Päätin vähän silleen yhtäkkiä että lähden koirien kanssa Joensuulle seikkailemaan. Joten lauantaina työpäivän jälkeen pakkasin koirat autoon ja käänsin nokka kohti Joensuuta. Matkaa oli noin 400 km edessä. Laura, eli Noonan kasvattaja, oli kiltti ja otti meidät kylään. Noona sai tavata molemmat siskot sekä äippä :) Sunnuntaina käytiin porukalla vetämässä agitreenit ja maanantaina taas tokotreenit. Molemmat siskot on kyllä ihan huikeita harrastuskoiria ja niistä voi vielä tulla vaikka mitä! Meela ja Isla on myös luonteltaan niin toisia muistuttavia, ja on Noonassa ja Mintussakin paljon samaa. Oli mahtavaa tavata paljon uusia ihmisiä, joilla kaikilla on sama intohimo- eli koirat, ja tietysti vanhojakin tuttuja! Noonallekin teki hyvää kun sai olla uusien koirien ja ihmisten kesken. Lauralle iso kiitos kaikesta, ja parin viikon päästä lähdetään taas Kiteelle agi/tokoleirille Noonan kanssa ja siellä nähdään taas!

Tänään Noona täyttää vuoden, siis VUODEN! Vuosi sitten ainoastaan haaveilin että minulla ois mahtava harrastuskoira ja tässä nyt ollaan, ihan uskomatonta :) On toi vaaveli niin täydellinen setti, kiitos siitä Laura!
Pentu on viettänyt synttärit metsässä, lepopäivällä ja ison luun kanssa. Huomenna lähdetään näyttämään taitojamme Messukeskukseen PetExpooseen. Noona osallistuu sekä lauantaina että sunnuntaina agilitynäytöksessä ja mahdollisesti korkataan myöskin samalla agimölliuramme siellä... :)

Lopuksi vielä kuvia Joensuu-reissusta, (c) Laura Pitkänen:




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti