tiistai 10. tammikuuta 2012

Hyvät ja huonot uutiset

Maanantaina kävin tokoilemassa Noonan kanssa. Oli oikein mukavaa taas vähän tokoilla ja Noona oli ihanan reipas! Sari&Purnu sekä Pamela&Dexi olivat mukana reenaamassa, ja vedettiin nopsat treenit koska oli niin kylmä ulkona. Noonan kanssa harjoittelin seuraamista. Hyvin pentu pitää kontaktia ja oikeassa paikassa pysyy ihan suhteellisen hyvin lyhyitä pätkiä. Kokeilin vähän kääntymisiä ja palkkasin aina kun pentu jäi vähän jälkeen mutta korjasi nopeasti takasin oikealle paikalle. Toimi hyvin ja pentu rupesi oikein tsemppaamaan että pysyisi oikeassa asennossa. Otin pienet sivulletulo treenit kans. Otin pari askelta eteen, taakse ja oikealle. Hirmu hyvin pentu on tajunnut mistä on kyse. Perusasento on muutenkin vähän parempi koska Noona ei enää sählää ja pompi yhtä paljon, tottakai aina välillä pitää pomppia ilmaan kun innostuu liikaa... Luoksetuloja otin kolme toistoa. Eka luoksetulo otin lelun kanssa ja lähdin pakoon. Vauhti oli aivan super mahtava! Toinen kerta vedin sen kokonaisena liikkeenä. Vauhtia oli vähän liikaa ja sivulletulo meni vähän pitkäksi, pohja oli kyllä kans tosi liukas joten pikkasen voin antaa anteeksi. Otin vielä kerran lelun kanssa että jäisi mahtava fiilis Noonalle!
Lopussa vedettiin vielä hurjat kamppailuleikit ja Noona on kyllä niin ihanasti leluhullu. Kokeilin Juhan treeneissä jättää sekä lelu että namialusta ja kattoo kumman pentu valitsee. Noona otti lelun ja jätti namin alustalle, jee! True leluhullu. :) Pamelan&Dexin kanssa teimme vielä pienen lenkin. Oli kivat nopsat treenit ja ensi viikolla uudestaan!

Sitten huonot uutiset. Minun ensimmäinen dogsitterkoira, collie Hani jonka hoitamisen aloitin 12-vuotiaana nukkui pois tänään ): Hanin elämä ei kyllä ole ollut paras mahdollinen. Marita pelasti Hanin kun se oli 1,5 vuotias. Entinen perhe oli potkinut ja antanut ihan vääränlaista ruokaa Hanille. Hanin luusto ei koskaan kehittynyt kunnolla ja haimaassa oli ongelmia luultavsti potkun jälkeen. Hani oli hyvin arka ja kipeä kun Marita pelasti sen, mutta kovan työn jälkeen Hani alkoi olla kunnossa. Vuosi sitten Hanille tehtiin iso lonkkaleikkaus joka epäonnistui, ja Hania jouduttiin leikkamaan kolme kertaa vielä sen jälkeen. Koko ajan sattui hoitovirheitä sekä lääkärien että fyssarien osalta. Lauantaina kävin Kouvulassa Hanin ja Maritan kanssa ja Hanin tilanne alkoi näyttää pikkusen paremmalta. Hanilta otettiin verinäytteet koska Hani oli alkanut juoda paljon enemmän ja Marita pelkäsi että vahvat kipulääkkeet olivat tehneet munuaisille haittaa. Eilen verinäytteiden tulokset tulivat ja paljastui että Hanilla on syöpää. Ei ollut mitään toivoa enää. Maritalle iso voimahali <3
Välillä elämä on niin epäreilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti