keskiviikko 10. elokuuta 2011

Lammaskoira- kyllä!

Eilen oli koirarikas päivä. Aamulla oli Noonan rokotukset jotka menivät hyvin, pentu ei edes huomannut että sitä pistettiin. Kävelin sitten tyttöjen kaa kotiin ja vitsi miten paljon jaksoivat riehua koko matkan!
    Päivällä menin itse Bellan kaa lenkille ja päätin mennä reenaamaan esineetsintää. Piilotin pieniä esineitä mutta hyvin Bella löysi kaikki esineet! Tyttö oli niin innoissaan mutta oli pakko lopettaa koska ukkonen yllätti...
     Heitin Bellan kotiin ja otin Noonan ja nyt oli suunta kohti tokotreenit. Treenasimme pienellä porukalla koulun takapihalla. Noonan kanssa en ottanut paljon enemmän vaan hengailtiin ja sain neuvoja. Reenattiin ainoastaan pientä odottamista ja maahanmenoa, pari kertaa otin luoksetuloa ja sitten otettiin myös pienet luoksepäästävyys treenit siinä samalla.
    Treenien jälkeen jatkoin matkaa yhdessä Bean ja hänen koiriensa Finan ja Saran kanssa. Mentiin harjulle missä koirat saivat juosta vapaana samalla kuin juttelimme niitä ja näitä. Noona kiusasi koko ajan joko Finaa tai Saraa, joten pentu oli sopivasti poikki kun tultiin kotiin. ;) Mukavat treenit!

Tänään taas nukuttiin pitkään, käytiin yks peltolenkki vetämässä päivällä. Illalla lähdettiin Noonan kanssa katsomaan lampaita!Kävi niin mukavasti että vanha koulukaveri omistaa lampaita ja sinne kestää noin 20 minsaa ajaa. Kysyin jos saisi tulla sinne Noonan kanssa, ja hän ilmoitti että on ennenkin käynyt paimennuskoiria siellä joten sopii hyvin.
Pienessä aitauksessa oli iso kasa nuoria lampaita. Joten mentiin ensin katsomaan niitä. Noona näki lampaat ja pisti metelin käytiin. Pelkäsi aivan kamalasti, ja lampaat taas olivat niin innoissaan. Hetken päästä Noona rauhoittui. Mutta rohkeana seisoi vieläkin mun jalkojen suojassa. Lampaat olivat sitä mieltä että tää on ihan tylsä juttu joten ne lähtivät vähän kauemmas syömään. Silloin Noona alkoi innostua ja yritti väkisin päästä sisään aitaukseen ja seurasi koko ajan tarkkana.
    Omistajat halusivat myös näyttää aikuiset lampaat. Piti ensin kävellä noin kilsan lenkki metsän läpi ennen kun tultiin perille. Lampaat tulivat vauhdilla meitä vastaan ja Noona taas pisti metelin käyntiin. Lopussa pidin Noonan sylissä ja sitten ei enää pelottanut. Yks lammas tuli tervehtimään ja silloin Noona pikkasen innostui ja löi lammasta tassulla naamaan. Söpöä ;) Lampaat lähti taas vähän kauemmas kun homma ei enää kiinnostanut ja silloin alkoi Noona taas syttyä ja yritti taas väkisin päästää sisään aitaukseen. Oli mahtava kokemus, ja ISOT kiitokset Tobiakselle että saimme tulla sinne! :)
     Kuulema oli hyvä asia että Noona ei lähtenyt jahtaamaan lampaat vielä koska liian innokas koira on myöskin huono asia. Joten menen uudestaan sitten kun Noona on puolen vuoden ikäinen ja pahin mörkövaihe on mennyt ohi, ja toivottavasti neiti syttyy vielä enemmän! ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti