keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Agilityliiton leiri 1-3.7.2011

Perjantaina heräsin aamulla ja pakkasin kamat, ei taas kerran ollut yhtään ylimääräisiä tavaroita mukana... ;) Annika tuli hakemaan ja pakattiin kaikki tavarat sekä Noona ja Bella autoon. Sen jälkeen mentiin hakemaan Annikan tavarat ja sheltit Wiima ja Samba mukaan kyytiin, ja matka jatkui kohti Haminaa ja siellä odotti Riitta, sheltti Inkki sekä asuntovaunut. Auto täynnä shelttejä ja Bella, eil ei sitten muuta kuin suunta kohti Kuopiota ja agilityliiton leiriä!
    Noona nukkui melkein koko matkan, kerran heräsi ja silloin yritti saada muut lajitoverit riehumaan mutta ketään ei oikein kiinnostanut joten riiviö nukahti uudestaan.
    Perillä oltiin vasta illalla ja silloin oli vastassa pieni yllätys. Annika ja Riitta nukkuivat asuntovaunussa ja itse olin varannut mökin treenikaverini Bean kanssa. Mökki oli kuuden neliömetrin mökki ja mökissä oli aivan järkyttävän kuuma. Sinne piti sitten tunkea kaikki tavarat ja kolme koiraa, nice. Yöllä pidettiin ovi auki niin kyllä se siitä sitten, ei se mökki sitten ollutkaan niin paha kuin siihen tottui.
    Perjantaina ei vielä ollut reenejä joten käytiin pienellä lenksulla ja käytiin Bean kanssa uimassa koirarannalla. Koirat juoksentelivat siinä vapaan ja yhtäkkiä kuului *pläsk*, kun seisoimme vedessä ja puhuttiin Bean kanssa niitä ja näitä, katsoin sivulle ja Noonahan se oli joka oli ryntännyt veteen eikä tajunnut että vedessä joutuu uimaan jos menee tarpeeksi syvälle... No lapsi kävi sitten ensimmäistä kertaa uimassa, pikkasen säikähti siitä eikä kyllä heti tullut veden lähelle sen jälkeen, no Noona om muutenkin niin rohkea pentu ettei se kauan jaksannut pelätä ja sitten oltiin ja kahlaamassa uudestaan vedessä sen jälkeen.
     Yöllä nukuttiin kaikki hyvin ja aamulla oli jo ensimmäiset reenit tiedossa! Juha Orenius piti ensimmäiset reenit ja osallistuin Wiiman kanssa. Rata oli pitkä ja vaikea ja joka kohdassa oli jotakin häikkää. Wiima oli oma itsensä ja juoksi lujaa... Itse jäin kyllä pahasti jälkeen aika montakin kertaa. Treenattiin kauan ja oli niin rankkaa että hiki valui, jalat melkein petti ja oli kyllä oksennus ja veri maku suussa ja kunnolla. Pidettiin paussi ja muut koirakot menivät välillä. Sitten oli taas meidän vuoro mennä, nyt oli sitten koko rata ja sai jatkaa niin kauan kunnes teki virheen sitten piti lähteä radalta pois. Wiiman kanssa mentiin ja aivan super loistavasti, kunnes ohjaaja unohti radan, oli ehkä viisi estettä jäljellä mutta riittää kuin unohtaa radan sekunniks niin peli on jo menetetty Wiiman kanssa. Rata oli muuten aiiivan loistava, kerrankin olin niin ylpeä omasta ohjaamisesta ja siitä miten liikuin. Harmittaa aivan vimmatusti että unohdin radan ja että en saanut rataa videolle! Wiiman vauhti on aivan mieletön ja ei kyllä joka ohjaaja pysy siinä vauhdissa mukana, joten ylpeä olin!
Pidettiin taas tauko koska emme päässeet rataa läpi.
No menin uudestaan, ja siinä vaiheessa alkoi jo koirakin väsyä ja samoin ohjaaja. Wiiman vauhti ei hidastu mutta meno menee sähläämiseksi. Sählättiin vähän joka kohdassa ja piti vaan ottaa loppu osuus vielä, siis se osuus minkä unohdin ensimmäisellä kierroksella. Olisi vaan pitänyt jättää menemättä... Jäin pikkasen jälkeen ja tein vekin liian myöhään, koira tuli vauhdilla ja hyppäsi ja osui suoraan mun jalkaan. Itse pysyin pystyssä mutta Wiima lensi aika kunnolla, koira jäi makaamaan selälleen ja piti etutassu ihan oudosti ja kiljui hullun lailla. Kauhuissani katsoi että koiran jalka on ihan varmasti mennyt sijoiltaan, niin pahalta se kyllä näytti... No Wiima nousi pystyyn eikä siinä sitten ollutkaan enää mitään, koira vaan säikähti ja varmaan sattuikin vähän mutta aina pitää vähän yli-reagoida jos on Wiima. Lopetettiin sitten siihen.
Vaikka loppu ei ihan onnistunut niin se ei haitannut, oli aivan meieltön tunne treenien jälkeen, teki vaan mieli hymyillä koko ajan. Otin sitten Noonan esille ja pikku riiviö oli myöskin oma itsensä ja katsoi innokkaasti kuin muut menivät radalla. Noona ihasteltiin vähän joka suunnasta, ja lapsi oli vaan innoissaan siitä. Noona haluaisi leikki kaikkien kanssa, sekä ihmisten että koirien kanssa. Juha näki sitten Noonan ja innostui täysin. Kävi monta kertaa rapsuttamassa ja ihasteli miten rohkea ja reipas Noona on, Juha jopa sanoi Noonalle että "susta tulee vielä huipputrikki sen näkee jo!". Juhan kanssa sitten päätettiin että aletaan käydä Noona kanssa Juhan pentuagility ryhmässä noin kerran kuukaudessa. Joten elokuussa alkaa Noonan agilitytreenit kunnolla agilityakatemiassa.
      Bean kanssa istuttiin ja seurattin muitten menoa kunnes yhtäkkiä paikalle saapuivat Noonan kasvattaja Laura, Noonan äiti Minttu ja sisko Meela sekä toinen sisko Isla omistajansa Inkan kanssa. Siinä oli sitten koko A-team kasassa Musti&Mirri areenalla Kuopiossa! Lähdettiin sitten koko porukka takaisin lerintä alueelle ja siellä sai sitten siskokset ja emä riehua yhdässä koirauimarannalla. Oli mukava nähdä!
Kuvat (c) Laura Pitkänen


Illalla oli taas treenit ja nyt oli Bellan vuoro mennä radalla. Julia Kärnä veti iltareenit ja harjoittelimme ainoastaan lyhyitä ratoja ja ohjaus tekniikoita. Sopi oikein hyvin koska Bella oli väsynyt ja sitä mieltä että agility ei nyt kovasti kiinnosta... Kyllä me jotain kuitenkin saatiin irti reeneistä koska nyt osataan tehdä saksalainen Bellan kanssa! ;)
       Sunnuntaina oli sitten jo vähän surullinen mieli koska piti lähteä ja palauttaa kääpiö mökin avaimet. Lähdettiin sitten Bean ja koirien kanssa Musti&Mirri areenalle ja siellä hengattiin koko päivän melkein. Aamutreenit piti tänään Anna Ström, ja treenasin taas Wiiman kanssa. Rata oli oikein mukavan haastava ja vauhdikas. Anna osasi antaa paljon vinkkejä minulle ja Wiimalle, esim. miten saan koiran tekemään pieniä kaarroksia ja sellaista, ja alkoi jopa tuntua siltä että sain jo paremmin tuntumaa Wiiman kanssa. Kerran päästiin maaliin asti, ehjänä tällä kertaa ja Wiiman vauhti oli aivan mieletön taas kerran. Myöskin Anna kehui Noonaa siitä että se on niin rohkea ja reipas pentu.
       Käytiin shoppailemassa vähän koira kamoja Musti&Mirristä, ja Noonalle ostin uuden lelun, joka on vain ja ainoastaan treenilelu. Noona innostui ja alkoi jopa pommia niin korkealle että rupesi jo vähän pelottaa että miten Noonan jalat kestää. Noona on muutenkin ihan täys pomppukone, pomppii koko ajan tasajalkaa niin korkealle kuin vain on mahdollista. Bellalle tarttui mukaan vinkupossu, netit oli aivan riemuissaan uudesta lelustaan. Käytän sitä myöskin vain ja ainoastaan treenileluna Bellalle. Ostin myös yhteislelun sekä vesikipon tytöille.
      Noona oli mukana koko päivän ja osasi nätisit nukka häkissä yhdessä Bellan kanssa. Välillä otin lapsen ulos ja Noona sai seurata kun muut juoksivat radalla. Lapsi innostui vähän liikaa ja satutti tassunsa, hetken tassu oli arka mutta meni sitten ohi. On se aika hullua että pentu on 9 vko ja sitä joutuu jo viemään pois radan reunalta välillä koska menee yli-kierroksille siitä kuin näkee että muut saavat juosta radalla. Kauhea huuto ja kiljuminen koko ajan.
      Illalla oli sitten reenit toisessa paikassa ja jouduttiin siirtymään sinne. Taas oli Bellan vuoro päästää tekemään ja Anna Stöm veti myös meidän iltareenit. Rata oli oikein kiva ja vauhdikas. Bellaa ei taaskaan ollut sen enempää kiinnostunut agilitystä. Oli kyllä parempi vauhti kun lauantaina mutta selkeesti huomasi että Bellaa väsytti. Lopussa otin ainoastaan vauhtiradan ja jätettiin reenit siihen. Noona taas oli ihan hyperaktiivinen ja olisi mielellään lähtenyt mukaan radalle. Pentu alkoi jo käydä yli-kierroksilla ja aika pahasti, riehui koko ajan ja veti semmoinen show radan reunalla että huhei. Voitte vaan kuvitella miten suloisesti se nukkui koko automatkan? Mahtava leiri oli kyllä, ja oli jo kolmas vuosi kuin osallistuin, ja ehdottomasti otetaan ensi vuonna uudestaan todennäköisesti jo Noonan kanssa!?  ;)

Nojoo otetaan sitten vähän muuta samalla, kaikki jo varmaan on nukahatanut tässä vaiheessa mutta kirjoittelen kuitenkin!
Torstaina oli kotkan reenit ja Noona oli ensimmäsitä kertaa mukana. Kaikki kehuivat että miten peloton ja vilkas Noona on. Lapsi matkusi kaikkien sylissä ja olisi mielellään riehunnut kaikkien koirien kanssa, paitsi Sannan kääpiövillakoira Remon kanssa. Remo oli vähän liian innokas Noonan mielestä. Kerran pääsi lapsi livahtamaan radalle kun toinen koira juoksi ratadalla... Täysillä painoi sinne ja huusi niin paljon kuin vaan ehti, no toinen koira menasi antaa kunnon kyytiä Noonalle joten yhtä nopeasti lapsi juoksi radalta poiskin, toisin tällä kertaa kiljuen.
     Paikalle saapui myös Eija ja Noonan puolisisko Sabi. Olin juuri menossa radalle Bellan kanssa kun Eija saapui joten heitin Noonan Eijalle ja lähdin juoksemaan Bellan kanssa.
      Bella oli ensin hidas mutta jatkoin matkaa ilman koiraa niin kappas vaan kyllä Bellakin osaa juosta jos on pakko. ;)
       Eija otti Sabin ulos ja yhtäkkiä Noonalle iski mörkövaihe. Sabi oli niin pelottava Noonan mielestä että sinne ei voinut mennä. No kyllä se mörkövaihe meni ohi vähän ajan päästä ja Noona uskalsi jo mennä moikkamaan. :) Mukavat reenit!

Eilen kävin sitten Wiiman kanssa Kotkassa reenaamassa ja otin Noonan mukaan. Ensin käytiin Annikan luona ja käytiin pieni metsälenkki Noonan, Wiiman ja Samban kanssa. Sen jälkeen lähdettiin vasta reenaamaan. Harjoiteltiin Open-Class rataa, jota tulen juoksemaan Wiiman kanssa sunnuntaina Agirodussa. Ensin en meinannut millään saada Wiima menemään oikein. Tajusin sitten että miten pitää viedä ja rata onnistui loistavasti!
    Annika lainasi Juha Oreniuksen treenivideo mulle ja sitä katselin sitä tänään, siitä sai hyviä vinkkejä että miten lähden reenaamaan esteet Noonan kanssa. Annika lainasi myöskin piippausalustan, sillä saa opetettua kontaktit hyvin ja varmasti. Aloitin jo tänään reenaamisen Noonan kanssa ja nopeasti lapsi tajusi idean, hih! :)

On myös käynyt ilmi että Noona ei ole shetlanninlammaskoira rodultaan, uskon enemmän että Noona taitaa olla shetlanninkanikoira. Paimentaa meidän kania niin hienosti... Pakko alkaa heti kieltää sellaiset tohut muuten ollaan kyllä lirissä vähän ajan päästä. Ainakin sen perusteella miten se paimentaa meidän kania niin uskon että Noona voisi olla ihan hyvä lammaskoira, pitää ehdottomasti mennä kokeilemaan! Miten ois sukumiitti ja lähdettäis yhdessä joku päivä katselemaan lampaita? :)
    Noona on myös keksinyt sen että vesikulhon voi kääntää ylösalas ja silleen saa kaikki vedet lattialle, on se niin hauskaa olla lapsi... ja lapsen omistaja. On se niin ihana pentu <3

2 kommenttia:

  1. Hahaha, ihana teksti! Nauroin monessa kohtaa niin makeasti, että ei huhhuh! Onnea vaan sinne agirotuun, ottaa niiiin päähän, että unohdin ilmoittautua sinne...

    Ps. Pakko sanoa, että sun kirjoitustaitosi paranee koko ajan. Käytät ihan sika vaikeita sanoja ja muuta, ja niin sujuvasti. Waude!

    VastaaPoista
  2. Haha :D Tack, tack Bea! ;)<3

    Kiitos, mua taas naurattaa toi agirotu wiiman kaa... menee varmasti hyvin :D noniin olisit pitiänyt tulla fiinan kaa olitte niin huippuja kuopiossa!!

    VastaaPoista